101… Nummer 13 – 14 Lejon Äter En Buffel!

Plats: Någonstans i Sabi Sand Game reserve med massvis gamar ovanför huvudet.
Scenario: 14 lejon har dagen innan dödat en buffel och de har ätit på den konstant i snart 24 timmar. Det är inte mycket kvar av buffeln och vissa av lejonen är så mätta så magarna nästan drar i marken.
Doft: Snarare stank! Jag längtar till den dagen då tekniken låter oss filma med dofter… denna hade ni inte velat känna det vill vi lova! Dött djur med uppsprätta tarmar som legat i solen i 24 timmar i ca 30 graders värme, fantisera över hur det luktar.
Frustration: Det är riktigt mörkt ute och omöjligt att få bra foton. Det är inte så att man kan resa sig upp och fota loss!
Bilens placering: Vi sitter i en HELT ÖPPEN JEEP, bara några enstaka meter från de ätandes lejonen. Vi har parkerat med fronten mot ett träd = Det finns ingen snabb utväg. Bilen är omringad av lejon, vissa ligger och sover mätta och belåtna, andra äter fortfarande och några kommer från en kulle och går skrämmande nära bilen.
Ljudnivå: Några enstaka kameraklick men mestadels viskande och ljudet av lejon samt det värsta… ljudet av hur revbenen på buffeln dras isär!
Hur är det möjligt?: Eftersom det är så många lejon och vi sitter mer eller mindre fast i vår bil så är det bara att lita på guiden. Han säger att eftersom de flesta lejon är mätta så är de inte lika beskyddande över maten = inga onödiga attacker på oss oskyldiga människor. Innan vi kommer fram till lejonen får vi information om att vi under INGA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER får ställa oss upp i bilen eller ge ljud ifrån oss. Så länge vi sitter still i bilen så ser lejonen oss som en enhet och då är vi stora men i samma stund som man reser sig upp så blir man en väldigt sårbar individ och risken finns att lejonen attackerar även om de är mätta.
Adrenalinnivå: Max! Galet… känslan av overklighet… att vi verkligen är så nära ute i det vilda samtidigt som hjärnan skriker att detta är inte ok… vi är på tok för nära och med bilen mot ett träd har vi inte en chans! Väldigt väldigt skrämmande men väldigt få förunnat att få ta del av detta i verkligheten och inte bara via TVn hemma i soffan!
Detta är äkta… Naturen när den är som råast!

Ett lejon har slitit av ett av benen och gått iväg och knaprar på detta:
 Här ser man hur nära vi är… märk att ett lejon har fixerat oss med blicken = lagom skrämmande!
Kungen över flocken… mätt och belåten och helt utslagen!

En riktigt skrämmande men magisk upplevelse som vi önskar att alla får uppleva någon gång. Kanske man borde sitta i en stängd bil dock för helt ärligt… inte säker på att jag vill vara med om det igen, kommer fortfarande ihåg rädslan!

En filmsnutt från upplevelsen… ni som inte vill höra ljudet av revben som delar sig, kolla inte på den eller stäng av ljudet!!!
Hahahaha för när lejonet ryter till och kameran hoppar!

 

http://www.youtube.com/watch?v=U3MDd4frRUI

7 Comments

 1. Katta

  Jag hade aldrig vågat vara där, för magstarkt för mig !

  Reply
 2. TBL Sweden

  Oj hade nog aldrig vågat se! Är sjukt känslig när det kommer till djur

  SV:nej vad surt 🙁 men om ni har en tidning där det står vad det går för något på TV så kan man ju se där =)

  Reply
 3. Linda

  Shit vad intense! Häftigt att få uppleva dock 🙂

  Reply
 4. Felicia

  SHit vad häftigt!

  puss

  Reply
 5. Erica

  Hjälpt! Låter otroligt läskigt!!!

  Reply
 6. sofie

  galet läskigt. ska själv till sydafrika i januari å kanske få se samma sak 😛 man kan ju hoppas, fick lite gåshud när jag såg filmen och blev oxå rädd av rytet 🙂 mäktigt! tänk vad liten man kan känna sig!

  Reply
 7. Anna

  FAN VA COOLT!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018