101… Nummer 14 – Åka med på Banracing!

Snacka om adrenalinkick!!!!
Redan när vi parkerat bilen och klev ur kändes doften av bränsle, varma motorer och bränt gummi, eller typiskt manliga dofter som jag påpekade för Mini 🙂
Janne (vår granne) råkar ha som hobby att köra racing på bana och dagen till ära hade han fått ett extrasäte installerat i sin bil för att vi skulle få åka med (en och en så klart!). Vanligtvis kör han med bara förarsätet monterat eftersom han inte brukar ha passagerare med sig men idag skulle Mini, Raffe och jag få följa med ut på bana i över 200km/h. Självklart var jag först ut…
Banracing Ljungbyhed

Banracing Ljungbyhed

Efter att jag och Morris spänts fast eller rättelse… Jag spändes fast och Morris satt i mitt knä, bar det av. En sak är säker – jag har extremt dålig koll på gravitation för redan när Janne accelererade flög Morris iväg. Jag hann tänka ett par sekunder att jag hoppades att han inte hamnat under Jannes gaspedal men sedan kom jag på att han fick sköta sig själv och bara njöt av åkturen!
Det går så galet fort så det både pirrar i magen och samtidigt så vill man bara “ha mer”. Maxhastigheten var över 200km/h och kurvorna togs i ca 80km/h = galet fort!
Jag försökte filma inifrån bilen… det gick sådär eftersom jag inte kunde hålla kameran still. Som tur är så var Mini mycket stadigare med sin film 🙂
Banracing Ljungbyhed

Det lättaste sättet att beskriva turen på är att det är galet – helt enkelt galet!

Racing

Och när jag åkt mina varv och klev ut ur bilen, drypandes av svett hittades Morris – han hade gömt sig vid Jannes fot och såg inte fullt lika glad ut 🙂
Morris

Och på tal om svett… det blir tokvarmt i bilen efter några varv. Antagligen har det att göra med att bilen går så fort så både motor, däck och allt värmer den till max!
Nordic-cap-racing

Sedan åkte Mini och Raffe med och dom var lika imponerade som jag (om det vore möjligt så mer). Det är en galen frihetskänsla när man susar fram i sådana hastigheter och det känns väldigt säkert, dels för att det är en helt öppen bana och dels för att Janne är en förbannat bra förare! Han ska återuppta och börja tävla igen och gudarna ska veta att vi kommer att stå och hejja på honom när det är dags!
Banracing Ljungbyhed

Banracing Ljungbyhed

På filmen är det först jag i någon sekund, som bevis för att jag faktiskt åkte med och sedan är det Mini som filmar. Det är så sött när han filmar sig själv… hahahaha han ser verkligen rädd ut 😉

http://www.youtube.com/watch?v=popAfpkUHfo

100000 tack Janne för en fantastisk upplevelse!!!!
Nordic-cap-racing

6 comments

 1. Herregud jag blev ju åksjuk av filmen :O

  Reply
 2. Vad kul att få åka med.=)

  Reply
 3. Jag hade så gärna testat det!

  Var nära att få åka med ett par varv här under STCC, men min sk kompis armbågade sig före!

  Vågade inte protestera då eftersom han vid tillfället var min svåger... :P

  Reply
 4. Förstår att det var galet :)

  Reply
 5. åh vad coolt :D

  Reply
 6. Förstår att de va sjukt kul o åka så fort :)

  Reply

Leave a reply