101… Nummer 2 – Haitian Culture Tour At Paradise Cove And Beach Break

Tillagda bilder och video för att passa in på 101… kategorin 😉

Vi valde att boka en utflykt under vår Karibienkryssning på Allure Of The Seas som skulle vara mycket kultur och sedan sol och bad. Vi hade fått tips om att när vi var på Haiti så skulle vi nöja oss med sol och bad och strunta i massa utflykter och vi kommer faktiskt att vidarebefordra detta tips till er. Visst, turen i sig var trevlig men helt ärligt… det kändes på tok för turistigt och inte alls som genuin kultur. Vi åkte ut med en båt till en liten ”by” som heter Le Village. Där fick vi se hur dom tillverkar kaffe, jordnötssmör, gör fällor för att fånga hummer, bakar bröd mm. Visserligen så var det intressant att se men det var för ”tillgjort”. Vid nästan varje stopp som vi gjorde ville guiden att vi skulle köpa någonting men det vi verkligen ville köpa var inte till salu :(.

Men nu ska vi berätta om hur turen gick till…

Vi åkte som sagt ut med en båt till Paradise Cove och sista biten fick vi vada i land något som var ett kul inslag i turen.

Vi fick en jättegod Rumpunch med äkta Haitisk rumSedan gick vi på vår tur i byn och då fick vi först se hur de gör hummerfällor och självklart väskor för oss turister att köpa 😉


Och sedan fick vi se hur de tillverkar äkta jordnötssmör och det var det godaste jordnötssmöret vi någonsin ätit.
Tyvärr var det inte till salu för annars hade vi köpt det 🙁


Sedan fick vi se hur dom gör kaffe och som tur är så kunde man köpa det så det gjorde vi!

Och vi fick även se lite annat som Haiti står för:


Efter “kulturturen” hade vi lite tid att slappa nere på stranden och dricka öl, perfekt!Överlag så var det en helt ok tur men lite för turistig. De andra som också var med på turen var supernöjda och jag tror att Mini och jag också hade varit lika imponerande ifall inte varit på flera sådana här turer redan och att vi är på jakt efter lite mer av det genuina i ett land!
Och en sammanfattning av utflykten…

 

http://www.youtube.com/watch?v=qp-8MYYOqp0

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018