101… Nummer 26 – Simmat med Nurse Sharks!

Nurse shark, sjuksköterskehajar översatt till svenska är hajar som vi fick äran att träffa när vi var i Mexico. Det är hajar men deras mun är inte så stor så det anses inte så farligt att simma med dessa! Däremot var säkerheten hög och vi fick väldigt stränga instruktioner på vad vi fick och inte fick göra!

Att klappa dom kändes nästan lite som att röra nylagt asfalt (hur det nu känns) och det var oerhört informativt. Xcaret (parken där vi simmade med hajarna) är en ekologisk park med fokus på djuren. Alla attraktioner här var väldigt informativa och vattnet som hajarna bor i kommer direkt från havet så inget konstgjort saltvatten här inte 😉

Vi uppskattar att det bara var x antal som fick träffa hajarna och att det skedde under så kontrollerade former så det aldrig kändes som att hajarna utnyttjades för att vara en huvudattraktion. Vi gick därifrån med en upplevelse rikare och nu kan vi mycket mer gällande dessa fina hajar!
Tyvärr finns det alltid idioter som inte lyssnar… vi menar killen i videoklippet som envisades med att klappa hajen… BIG NO NO!

Anledningen till att detta inlägg inte hamnar under 101… adrenalin är för att det aldrig kändes läskigt eller farligt att vara där!

http://www.youtube.com/watch?v=6XuUyyw0B9o

7 Comments

 1. Katta

  Hade nog inte vågat simma med hajar om så under kontrollerade former

  Reply
 2. Emma

  Wow vad coooolt

  Reply
 3. Åsa

  Att ni vågar!

  Reply
 4. anna

  vilken cool upplevelse!

  Reply
 5. Fina Frun

  Läskigt!!

  Reply
 6. Malin

  Vilken häftig upplevelse! Jag som är riktigt hajrädd skulle kanske till och med våga att prova detta då det inte såg så farligt ut! 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018