101… Nummer 28 – Uppblåsta Spike!

Det finns ett tidigare inlägg där ni fick skapa bekantskap med vår blåsfisk Spike och för er som missade det kan läsa det här.
Det är väldigt få förunnat att se en igelkott- blåsfisk blåsa upp sig då man oftast missar detta (det tar bara ca 60 sekunder för hela processen). Vi har läst på nätet om folk som haft blåsfiskar i flera år men som aldrig sett dessa blåsa upp sig.

Vi har haft turen att se Spike blåsa upp sig vid ett par tillfällen och eftersom han gör det “utan anledning” så antar vi att det handlar om att han håller elasticiteten i huden i skick genom att blåsa upp sig lite då och då.
Jag kom hem från jobbet och satte mig och tittade in i akvariet. Det är få saker som får mig att varva ner så som att sitta en stund och titta på alla fina fiskar och koraller.
Jag märkte att Spike nös (eller något liknande) så jag gick och hämtade kameran och hoppades att han skulle göra det igen och att jag kunde få med det på film. När jag hämtat kameran och ställt in den på film så märkte jag att han höll på att blåsa upp sig. Lights – Camera – Action:

http://youtu.be/-OKa4j6edBQ

Vad ni ser på filmen är Spike blåsa upp sig och sedan återgå till sitt vanliga jag. Otroligt häftigt att jag fick med allt på film och han blev stor som en tennisboll!!!
Spike med sin personlighet borde av bara den anledningen vara med på 101… listan men detta passar perfekt… en uppblåst Spike har en självklar plats på vår lista!!!!

14 comments

 1. Vad häftigt! :)

  Reply
 2. Fan vad häftigt!

  Reply
 3. Grattis på födelsedagen älskade du!!! Hoppas att ni har det jävligt underbart! Love you!!!

  Reply
 4. Stort Grattis på födelsedagen!

  Reply
 5. Har en blåsfisk som aldrig blåst upp sig, har haft honom i 3 år, konstigt.

  Reply
 6. Häftigt!

  Reply
 7. Coooolt!

  Reply
 8. Vad häftigt!

  Reply
 9. Måste varit häftigt att se det i verkligheten.

  Reply
 10. Häftigt, vad stor han blivit.

  Reply
 11. Vad häftigt! Vad söt han var när han blåste upp sig, verkligen pressade på haha :)

  Reply
 12. Coolt att ha fångat det på video!

  Är inte blåsfiskar ruskigt giftiga?

  Reply
 13. Så jäkla coolt! Ja vill oxå ha en blåsfisk men han ska heta "Blås", för min sons skull =). Han älskar fiskar, och "Hitta Nemo" =)

  Reply
 14. Sv: Serveras inte blåsfiskar på vissa ställen i asien - där kravet på kocken är enormt, för annars dör matgästen? :P

  Reply

Leave a reply