101… Nummer 3 – House Of Virgin Mary!

May 27, 2014

När vi befann oss på Sicilien tog vi en utflykt som bland annat innefattade att vi fick åka till Jungfru Marias gamla hus!

Man behöver inte vara kristen eller troende för att ändå veta vem jungfru Maria var. I Loreto, Italien finns det som tros ha varit hennes hus. Jesus moder tros ha tagits hit av St: John och hon ska ha bott där under en period.
Huset upptäckes under 1900- talet och tros vara från 1774 – 1824, alltså riktigt gammalt hus. Idag anses det vara en helig plats och är ingenting som borde ses som en turistattraktion enligt katolikerna men som tur är så hade vi möjligheten att få komma dit, gå inne i huset (fick inte lov att fota där), fylla på våra krus med vatten från de 3 heliga fontänerna och lämna en lapp på deras “önskevägg”.
Man kan säga att det blev 3 attraktioner i ett…
Jungfru Marias hus:

(hörlurarna är guide-kopplat så man får information om platsen… vi lyssnade alltså inte på musik på denna heliga plats)
Sedan gick vi till de 3 “fontänerna” som egentligen är kranar med vatten från grundvattnet. De olika fontänerna står förhälsakärlek och pengar. Vi hade krus som vi fyllde med respektive fontän och sedan drack vi (läs Annika) lite från alla fontäner för att få bra hälsa, mycket kärlek och mycket pengar (inget eget påhitt utan tradition att man ska göra det) 😉

På vägen ut från denna plats så finns en vägg med önskningar från människor från hela världen. Meningen är att man ska skriva sin önskan och sedan sätta fast lappen på väggen bland alla andra lappar… sagt och gjort!
Vi hade tyvärr inget vitt papper så vi tog vad vi hade 😉

Denna plats passar verkligen in på kategorin “wonders of the world” med tanke på hur oerhört gammalt huset är. En helt klar speciell upplevelse!
Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

2 Comments

 1. Cissi

  Tänk om er önskan kunde slå in <3

  Vi har bokat resa till Sardinien. Har du varit där och kan ge något tips kanske? 🙂

  Kram Cissi

  Reply
 2. Erica

  Gillar idén med önskelapparna! 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018