101… Nummer 4 – Ridtur på Jamaica/simma med en häst!

Jul 13, 2014

Det är stor skillnad på säkerhet och säkerhet beroende på vart i världen man befinner sig! På Jamaica rider man inte med ridhjälm. Enligt dom är den yttersta säkerheten att man har en person som går/springer bredvid under mer eller mindre hela turen. Ridturen i sig var underbar och vi passerade flera byar och fina stråk under vår ridtur. Det enda som var lite “so so” var just att det gick 2 killar bredvis oss under hela turen ;). Man känner sig som ett as rent ut sagt när man sitter på en häst och där är en stackare som går bredvid i gassande solsken!
Det fanns flera ställen man kunde rida på och marknadsföringen är inte så bra så det bästa är nog att göra som vi gjorde… åka till ett ställe, kika på hästarna och sedan avgöra om man vill eller inte vill rida!
Ridhjälmar fanns inte på stället vi valde men det gick bra ändå!


Vi red ner till stranden och där vadade vi i vattnet med hästarna, någonting som de verkade gilla nästan lika mycket som vi!


När vi ridit runt i vattnet ett tag tog jag av sadeln och för första gången i mitt liv så fick jag simma med hästen… eller rättare sagt, hästen simmade och jag satt på ryggen!
Det var en sjukt härlig känsla… overklig på sätt och vis. Det är helt otroligt hur problemfritt en häst simmar!
Mini kände sig inte redo för att vara med på detta äventyr, han har ju bara ridit ett fåtal gånger 😉Underbar tur med underbara hästar!
http://www.youtube.com/watch?v=86e53q0DCok

En av hästarna saknade överläpp den stackaren. Det var en hund som hade bitit honom när han var föl. Det såg lite roligt ut men hästen mådde inte dåligt av det!

3 Comments

 1. Emma

  Så härligt att rida och bada med hästarna 🙂
  har inte koll nu är ni på resande fot nu :)?

  Reply
 2. Erica

  Vad underbart det verkar ha varit! Speciellt att simma med hästen! 🙂
  Rida är något som jag verkligen vill prova att göra någon gång, och eftersom jag aldrig gjort det innan skulle det nog faktiskt kännas tryggt om någon gick bredvid. Fast hjälm skulle jag ändå velat ha, även om jag säkert skulle kunna övertygas att rida ändå om det verkligen inte fanns.

  Reply
 3. Pernilla

  Härliga bilder, spciellt den sista 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018