5 härliga höjdare att bada i

Oändlighetspoolerna bara fortsätter att växa och bli större och allt mer spektakulära. Jag har valt ut mina fem favoriter som jag gärna vill doppa tassarna i 🙂
Dessa kommer utan inbördes ordning och alla känns magiska och fantastiska. Eftersom jag inte varit där personligen ännu så är bilderna lånade från respektive hemsida och google bildsök.

1. Marina Bay Sands – Singapore
Deras infinitypool är redan väldigt omtalad i hela världen. Från den 57:e våningen har du perfekt utsikt över Singapores finansiella hjärta. Poolen är längre än en olympisk simbassäng och sträcker sig ända ut till hotellets kant.
5 härliga höjdare att bada i

2. Palatinus Strand – Budapest, Ungern
På Margaretaön finns ett friluftsbad med nio pooler och där man badar i stadens berömda termiska vatten. Där finns också vågpool och med tanke på antalet pooler så finns det någonting för alla.
5 härliga höjdare att bada i

3. San Alfonso del Mar – Chile
I skrivande stund är detta världens största pool som ligger norr om Santiago i Chile. Den är inte bara världens största med sina 76890 kvadratmeter utan den är också världens djupaste med sina 35 meter. Den är så stor så det går att paddla kajak och segla i poolen!
5 härliga höjdare att bada i

4. The Resort at Pelican Hill – Californien, USA
Det sägs att detta är världens största cirkulära pool och med tanke på att den är på 41,5 meter i diameter så kan det faktiskt stämma. Djupet däremot är inte mycket mer än en meter så även den som inte kan simma kan plaska runt här. Som allt annat i USA ska det vara “pompa och ståt” och botten av poolen består av mer än en miljon handgjorda mosaikbitar.
5 härliga höjdare att bada i

5. Tinside Pool – Plymouth, England
Detta är egentligen ett friluftsbad som stängdes ner 1992. Detta skapade stora protester så istället investerades 35 miljoner kronor och 2005 öppnades badet igen. Det är en halvcirkelformade poolen är 55 meter i diameter så den är inte så stor som många av de andra poolerna.
5 härliga höjdare att bada i

Leave a reply