A Part Of Sri Lanka!

Om man vill ha någonting med sig hem från Sri Lanka som symboliserar landet så rekommenderar vi att man (förutom te så klart) köper med sig ljushållare i keramik, vekar och om bagagets vikt tillåter det… lite kokos olja!

Det är inte många kronor en sådan liten ljushållare kostar (max 5:-SEK om vi inte minns fel) och varje gång ni tänder dessa annorlunda ljusen så kommer ni att minnas Sri Lanka. Varför? För att sådana ljus finns överallt där och används dagligen så ni kan inte undkomma dom. Besök i kyrkor, tempel och restauranger kommer att garantera att ni stöter på dessa söta små skålar och visst är det trevligt att kunna återskapa en del av semestern hemma, även om än så lite 😉

Det som är bra är att man också kan köpa kokos olja i Sverige (och övriga delar av världen) så man kan fortsätta att tända sina organiska ljus under en låååång tid framöver!
Skålarna/kopparna ser inte mycket ut för världen men varenda skål är handgjord:
candle-holder-Sri-Lanka
Knuffa ner en veke i skålen:
candleholder-Sri-Lanka

En nackdel med att inte bo i tropikerna är att Kokos oljan stelnar så himla snabbt så innan det går att fylla på skålarna med olja så måste man smälta kokos oljan (ett tips kan vara att sätta behållaren i kokande vatten):
candleholder-Sri-Lanka

Fyll på med kokos olja och vips… en bit av Sri Lanka i ditt egna hem!
candle-holder-Sri-Lanka

Så alla ni som planerar en resa till Sri Lanka… ett tips är att köpa med sig några sådana ljus- skålar hem och tända när andan faller på!

15 comments

 1. De måste dofta underbart också, själv köpte jag en lampskärm av keramik när jag var där. Den har jag fortfarande kvar.

  Reply
 2. Det doftar underbart, jag kände det när jag var hemma hos er sist

  Reply
 3. Alltid roligt att kunna återskapa sin semester

  Reply
 4. Jag älskar doftljus!

  Reply
 5. Alltid roligt att ha något minne med sig från semestern.

  Reply
 6. Jag älskar era foto!

  Reply
 7. Hade gärna velat ha en sådant hemma.

  Reply
 8. Sri Lanka skulle jag vilja besöka någon gång :)

  Reply
 9. Måste ju lukta jätte gott :)

  Reply
 10. Det där hade varit något för mig :)

  Reply
 11. vilken bra souvenir!

  Reply
 12. sv: Egypten var helt okej , Dock tyckte jag vattnet ( Snorklingen ) va det bästa av hela semestern , Folket där var väldigt jobbiga + att det var väldigt skitit :(

  Reply
 13. Ljus får man aldrig för mycket av!

  Reply
 14. Så enkelt o så vackert!

  Reply
 15. 騙されてるのは経験のないヲタクだけ。

  Reply

Leave a reply