Alla Sa Vi Skulle Dö… So Far… Dödligt negativ!

Jag håller på att läsa boken Alla sa vi skulle dö som handlar om 3 ungdomar som köpte en gammal segelbåt och begav sig jorden runt. Förhoppningarna för boken var väldigt höga och jag hoppades på massor med tips och idéer men nu har jag läst lite mer än halva boken och hittills så är det väldigt mycket gnäll om jag ska vara ärlig.

Istället för att skriva om alla underbara upplevelser som de var med om så känns det som att de bara tar upp allt det negativa som hänt under resans gång. Istället för kritvita stränder och svajande palmer beskrivs söndriga motorer och matbrist. Istället för varma kvällar och fina solnedgångar så beskrivs vindstilla dagar med bråk och leda.

Jag hoppas verkligen att boken får en positiv vändning snart för annars är den inte bra alltså! Seglarböcker ska vara intressanta och inspirerande att läsa. Självklart ska man skriva sanningen och ta med fakta om hur seglingen har varit men om det fortsätter så negativt så måste deras världsomsegling varit de värsta 2 åren i deras liv!

Men som sagt… jag har bara läst lite mer än hälften så förhoppningsvis vänder det snart! Och helt ärligt… mycket handlar om vilken inställning och attityd man har till livet och det som serveras en. Mini och jag har ofta otur när vi är ute och reser men vi kommer ändå hem med massor av positiva erfarenheter och upplevelser… Exempel:

* Vi planerade hajdyk den 13 juni på vår bröllopsdag. Detta ställdes in och vi åkte tillbaka till Sydafrika året efter för att genomföra det.

* Vi hade 2 dagar i Paris… Just dessa 2 dagar var det strejk = ALLT var stängt!

* Vi pilgrimsvandrade upp för Adams Peak (Sri Pada) för att se den vackra soluppgången men det började spöregna så vi såg inte någonting…

Inte gnäller vi för det och vi kommer inte att gnälla när vi seglar iväg heller 😉

15 comments

 1. härlig inställning!:)
  sv: tack så mycket!:)

  Reply
 2. Håller helt med! Din inställning och attityd är allt! Nog för att man kan ha "sämre" dagar, men jag vill ändå tänka att det kommer något gott ur allt. Och jag försöker alltid se (eller leta) efter det positiva i saker :)

  Reply
 3. Trist med sånna böcker...
  Skönt att ni har en positivare inställning trots att det inte alltid blir som man hoppas på ;)

  Reply
 4. Vet du vilken flygplats man ska flyga till?
  Finns fler...
  Och var man ska bo/i vilket område?

  Kram :)

  Reply
 5. Vad tråkigt att de är så negativa och nu kommer jag också att vara negativ. Har du läst mer än hälften i boken tror jag inte att det kommer vända och det helt plötsligt står något posetivt.

  SV:
  Tack vad snällt :)

  Reply
 6. Helt rätt inställning:) Wow ja blev super rädd när jag såg HAJ bilden!! Hehehe!!!

  Reply
 7. Synd att boken inte verkar så inspirerande som du hoppats!

  Reply
 8. Jag håller helt och hållet med dig. För en som kanske aldrig varit ute och seglat och som läser den boken lär ju få väldigt sne syn på själva grejen. Det ska, precis som du också sa, vara intressanta och inspirerande att läsa! Sen är det ju klart att man kan stöta på hemska grejer på vägen också, men som sagt.. =)

  Reply
 9. haha du är la go!

  Reply
 10. Haha, ni är la för härliga! Gött med rätt inställning!

  Reply
 11. Lite otur ska man väl ha - det är det som skapar resminnen. När vi var på solsemester på Fuerteventura för ett par år sedan var det storm och spöregn nästan hela veckan. Men dit kan man ju åka tillbaka.

  Har ni varit i Indien någonting?

  Reply
 12. ni är så bra!

  Reply
 13. sååååååååååååååå spännande!

  Reply
 14. Ja, de borde ha skrivit om lite bra saker också. Precis allt kunde väl inte ha varit dåligt under resan. :p

  Reply
 15. De åkte kanske med fel inställning från början.

  Reply

Leave a reply