Är delfiner dumma?

dolhinsEn biolog påstår att delfiner är dummare än en guldfisk. Så står det i en artikel som Aftonbladet publicerade igår. Han påstår att en guldfisk som hamnar i en skål försöker rymma men en delfin i fångenskap bara finner sig i det och försöker inte ta sig ut i det fria. Vissa forskare håller med och andra säger att det inte alls stämmer, att delfiner är de smartaste djuren som finns. Däremot säger biologen att det inte handlar om att svartmåla delfinerna utan tvärtom – att öka förståelsen för dessa djur. Han menar att det inte hjälper delfinerna att vi tillskriver dem överdriven intelligens.
dolphinsVad tror vi? Nog är väl delfiner smarta djur men om de är världens smartaste vette katten! Vi har inte tillräcklig erfarenhet av delfiner för att kunna uttala oss om hur smarta eller dumma de är men eftersom man kan träna delfiner så borde de rimligtvis vara ganska smarta?!

Samtidigt så kanske det är bättre om de är dumma med tanke på att de är så extremt exploaterade i mer eller mindre alla länder. Man behöver ju inte åka till SeaWorld för att simma med delfiner, det räcker att man tar sig till Kålmorden.
Bilderna tog Mini när vi var i Mexico, ytterligare ett bevis på att de verkligen finns överallt!
dolphins

9 comments

 1. Jag har alltid hört att de ska vara så väldigt smarta, och tänkt att det säkert är sant för att de kan lära sig så mycket och allt det...

  Reply
 2. Jag har alltid trottt att det där med smartheten är överdrivet. Men eftersom de kan lära sig saker är de självklart smartare än en guldfisk.

  Reply
 3. Jag undrar om det inte är reportern som är dummare än delfinen...

  Sv: Ja, det är tisdag idag - men igår var det måndag! :P

  Reply
 4. Å delfiner! De är så fina, även om de nu inte skulle vara smarta ;)
  ja se de filmerna!

  Reply
 5. Jag tror dessa djur är väldigt smarta men finner sig i fångenskap.

  Reply
 6. Tror inte det.

  Reply
 7. Nja man har ju alltid hört att de är smarta.

  Reply
 8. Jag tror det är som med hundar, man uppfostrar dem till lydnad.

  Reply
 9. Vilka läckra bilder :) Jag har alltid fått höra att de är så smarta och efter vad jag har sett att de kan göra håller jag mig till den teorin :)

  Reply

Leave a reply