Att Åka Tåg I Italien Är Dyrt!

Ett stort tips för alla som funderar på att åka tåg flera gånger i Italien under sin vistelse där är att kolla upp ifall det inte finns biljetter att köpa som gäller obegränsat under ett par dagar. Det är visserligen väldigt smidigt att åka tåg i Italien och vi har tidigare skrivit ett inlägg om det (här).

Det måste finnas biljetter som är till ett fast pris under en viss period och ifall man har tänkt förflytta sig via tåg så är det nog ett bra alternativ att välja en sådan biljett istället för att köpa tågbiljetter efter hand!

Eftersom vi inte åker så mycket tåg i Italien så har vi inte kollat upp priser osv. men vi har tidigare tågluffat i Europa och det var betydligt mycket billigare att köpa ett månadskort gällande alla tåg i Europa!

När vi åkte från Flygplatsen till Salerno så blev det 120:-EURO för oss 2 = väldigt dyrt om man frågar oss 😉

Fördelen med att åka tåg är att man kan njuta av en god bok eller kaffe på tåget. Att njuta av utsikten kan man bara glömma när man susar förbi i 300 km/h 😉

Så alla ni som ska åka till Italien och som ska ta er runt… kolla upp vad tidsbestämd biljett för tåg kostar istället för att boka varje enskild biljett separat!

17 comments

 1. Tar till mig tipset!

  Reply
 2. Tror alltid det är smartare att köpa biljetten i förväg. då slipper man stressa när man är på plats och sedan så har man koll på vad saker och ting kostar.

  Reply
 3. Den missen gjorde vi i London, då det blev betyligt billigare attköpa "kort".

  Venedig är jag sugen på att åka till!
  Har ni varit där? Tips???

  Reply
 4. ooh vlken härlig blogg! kommer defenitivt bli en favorit :) tyckte mig även se en bild från turkiet :) jag ska dit i övermorgon :D

  Reply
 5. Alltid så kul att kika in här:) Blir så ressugen!

  Reply
 6. 120 euro är ju jättedyrt!!

  Reply
 7. sv;
  Tack snälla, det måste jag hålla med om ^^

  Reply
 8. Oj vad fort hehe! låter som ett bra tips :)

  Reply
 9. Gillar hastigheten på tågen... ;)

  Reply
 10. oj de va inte gratis precis, tack för tipset har ett par kompisar som funderar på att dra dit så jag ska be dom kolla upp det:)

  Reply
 11. Bra o veta, ju billigare desto bättre :)

  Reply
 12. var rätt dyrt :P

  Reply
 13. Ja det där kan vara en bra sak att kolla upp! :D

  Reply
 14. Ett tips värt att lägga på minnet!

  Reply
 15. smart :)

  Reply
 16. Bra tips!

  Reply
 17. bra att veta!:)
  sv: kul att du tycker det :)

  Reply

Leave a reply