Babyboom på Paradisvägen!

Wait for it… wait for it… nix det är inte Mini och jag som ska ha barn utan detta inlägg handlar om alla fåglar på vår tomt som skaffar bebisar. Det är galet mycket fågelbebisar på Paradisvägen 1B i år!
Det som är synd är att det är så himla svårt att fota dom för man vill ju inte stressa bebisarna eller skrämma iväg föräldrarna. Mini har ändå lyckats plocka fram några foton på Paradisvägens bebisar. Svalorna är fotade genom vårt sovrumsfönster eftersom vi inte kan gå ut på vår balkong. Det är länge sedan som vi hade fågelbebisar under uppsikt (se här) och plötsligt har vi flera familjer som vi följer!
* En gråsparv familj som vi inte riktigt har koll på var deras bo är men bebisarna hade flygövning på vår ute plats häromdagen. Fotobevis finns tyvärr inte! Vi hade för kul med att kika på dom så ingen av oss kom på tanken att hämta kameran.
* En till gråsparv familj som bor i vår stupränna. Det är dessa som är mest högljudda men vi har inte fotat dom eftersom vi då måste sätta upp en stege och då lär vi ju störa dom!
Ett övergivet bo med ett ägg hittades i vårt förråd. Det kan vara så att familjen övergav boet när Mini tog ut gräsklipparen men vi har inget bevis på det utan tycker bara att det är märkligt att ett riktigt välbyggt fågelbo övergavs. Ingen aning om vad det är för typ av fågel men ägget är jättelitet och blått:
birdnest
* En duva bor i ett av våra träd (det enda vi har). Det kommer bli galet kul att se duvbebisen när den kommer för visst är det väl ett av världens stora mysterier… var är alla duvbebisar?
pigeonbaby
* Svalor har intagit vår balkong och dom är underbara! Det är dessa som vi har “mest kontakt” med. Även om vi inte kan använda vår balkong med risk att skrämma dom så är det galet kul att dom bor där. Det är det första vi ser på morgonen när vi vaknar och jag älskar det! Mer hängivna föräldrar är nog svårt att hitta. Mamman och pappan flyger konstant runt och fixar mat åt dom och bebisarna växer galet fort!!! De 3 första bilderna är när de var helt nykläckta och de 3 sista är tagna häromdagen… galet stor skillnad på dom!
Tyvärr är bilderna inte så bra men det är som sagt för att vi fotar dom genom ett fönster!
svalbo

svalbo

svalbo

Och så här ser bebisarna ut nu… mamman (eller pappan) är oslagbar på den sista bilden – trycker bokstavligt talat in hela huvudet i munnen på bebisen!
svalbo

svalbo

svalbo

Galet gulligt och galet fort de växer! 

 

 

5 comments

 1. Så kul :)

  Reply
 2. sv: Okej, men inte ens alla pengarna vi sänder över internet går direkt till människorna som behöver pengarna, därför hjälper jag hellre på plats, eller känner mer för att hjälpa på plats :) då har man också direkt kontakt med personen som behöver hjälp. Dessa låtsades inte är jag helt bergsäker på.

  Det där första ägget är coolt. Älskar fåglar. De är så intressanta.

  Reply
 3. Åh så söta :)

  Mm det är hundbad också där vi ligger, vi vill inte vara nära bryggan där det kryllar av folk. Skönare när det är lite lugnare.

  Kram kram.

  Reply
 4. Roligt. :)
  Ja, de växte fort. :p

  Reply
 5. Åh bebisar! :)

  Reply

Leave a reply