Bästa nöjesparkerna!

Aftonbladet listade världens bästa nöjesparkerna och ingen blev väl direkt förvånad över att det är Florida, USA som vann överlägset 🙂

1. Walt Disney World
Med sina dryga 50 miljoner årliga besökare är Walt Disney World i Lake Buena Vista utanför Orlando världens överlägset mest besökta nöjeskomplex. Och det finns fog för det, på Disney World finns nästan obegränsat med skoj för hela familjen. Vi snackar fyra nöjesparker, två vattenland, shoppingcenter, racingbana och ett arenaområde för professionell idrott.
Bland höjdpunkterna finns askungens slott på Magic Kingdom, Spaceship Eart på Epcot och överflödet av vilda djur i gigantiska Animal Kingdom.
Disney

2. Universal Orlando
Två nöjesparker, nöjeskomplexet CityWalk Orlando och Wet ‘n Wild, USA:s första vattenland. På Universal fullkomligt kryllar det av nöjen för hela familjen. För barnen är Islands of Adventure, med höjdpunkten The Wizarding World of Harry Potter, ett kanonalternativ eller komplement till Disney World medan Universal Studios och nöjeskomplexet Universal CityWalk är vuxnare alternativ.
Disney

3. SeaWorld Orlando
SeaWorld är en salig blandning mellan marin djurpark och nöjesfält. Här kan du ena stunden ta en tur på flygande berg- och dalbanan ”Manta” för att sen gå och kolla in späckhuggarshowen på Shamu Stadium.
Ungefär sex miljoner människor besöker SeaWorld Orlando varje år.
Seaworld

4. Legoland Florida
Jodå, de danska klossarna har hittat till Florida också. I Winter Haven, som ligger ungefär mitt emellan Orlando och Tampa, hittar vi världens näst största Legoland-komplex, bara slaget av engelska Windsor.
Här hittar du till exempel Duplo Village för de minsta barnen och en miniatyrversion av Las Vegas Strip, som till stor del består av miniatyrversioner av några av världens främsta sevärdheter. Snurrigt värre!

5. Busch Gardens Tampa
För dig som tycker att en nöjespark ska fokusera lite mer på sina åkattraktioner, och inte lägga fullt så mycket krut på kringupplevelsen, är Busch Gardens i Tampa som hittat.
Här snackar vi en nöjespark som är fullsmockad med feta berg- och dalbanor och flumrides.
Sheikra

Lite roligt att Mini och jag besökt samtliga förutom Legoland ;). Snart bockar vi nog av den från vår lista också!

2 comments

  1. Är inte Skara sommarland med på den listan? ;)

    Reply
  2. Disney world vill jag åka till någon gång.

    Reply

Leave a reply