Båtplanering i Hamnen, Åhus!

Åhus är faktiskt en väldigt mysig och trevlig by att strosa runt i. Mini och jag bor här så det är inte alltför ofta som man stannar upp och faktiskt njuter av närheten till vattnet och den fina hamnen.

Under en period då jag febrilt höll på att lägga över alla inlägg från den gamla bloggen till den nya så kändes det lite övermäktigt och jag kände att jag inte orkade sitta framför en datorskärm mer. Mini kom på idén med att ta oss ner till hamnen och kika på de olika segelbåtarna. Det blev en väldigt mysig tur med kikande på segelbåtar och planerande av segling. Lovisa låg i hamnen, en båt som nyligen kommit hem efter en jordenruntsegling och som varit borta i 8 år.

Vi tror att vi vill ha en katamaran men ingenting är spikat ännu. Katamaraner är mycket dyrare än vanliga segelbåtar och vi måste kolla så att bredden på en katamaran inte blir ett hinder för oss i de olika hamnarna.

Man kan inte börja planera tidigt nog eller hur?!

Båten Lovisa som varit ute och seglat i 8 år och som nu är till försäljning!

 

Solceller är ett ABSOLUT MÅSTE på vår kommande båt 😉

Snacka om att vi längtar!!!

13 comments

 1. Det kanske låter som lite mat - man man får räkna in att jag är en väldigt liten tjej också (153 cm/47kg) - och tränar extremt lite - så gör inte av med så värst mycket energi mer än vardagsmotion. Och att jag inte äter frukost är mest en praktisk anledning då jag går upp så tidigt att jag prioriterar att sova den extra kvarten=)

  Reply
 2. Kan nada om båtar men det såg mysigt ut :)

  SV:naw vad kul att du tycker det :]

  Reply
 3. Ja de var supergott, tack för besöket

  Reply
 4. Vilken dröm ni ska genomföra, hur länge blir ni borta?
  Ta med mig i lastutrymmet :)

  Reply
 5. Planering är bra !!

  Reply
 6. Ja det är ju lite segt faktiskt!:)

  Reply
 7. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

  Reply
 8. En katamaran låter som en höjdare! Ska jag ge mig ut på "sjön" får det nog bli i ett kryssningsfartyg - men jag har inte råd att köpa ett sånt än! :P

  Reply
 9. Gud vad spännande med resan!

  Häftigt med solceller jag är inte så insatt så jag visste inte ens att det fanns :)

  Reply
 10. Mysiga bilder :)

  Reply
 11. Lovisa heter min syster. Häftigt att den båten seglat runt jorden och att den varit borta i åtta år
  Nej, planera kan man inte göra tidigt nog. ^^
  Det är trevligt att gå längs hamnen. :)

  Reply
 12. Sv: Tack!

  Reply
 13. men vad najs :)

  Reply

Leave a reply