Sponsrat Inlägg – En bil med barn i – bilen går sönder… vad ska man göra?

Allt fler föräldrar planerar aktiviteter upp och ner i landet för att hålla barnen roade och glada . Men vad händer om bilen går sönder med barnen i bilen? Ett stopp på vägrenen med bilar och lastbilar som dundrar förbi är nog alla föräldrars värsta mardröm . Ska du stanna i bilen med dina barn, eller gå ut ur bilen?

Där finns ingen riktig regel för hur man ska göra. Normalt brukar man säga att man ska ta sig ut ur bilen och stå bakom “hindret” men på natten , eller i dåligt väder , är detta råd inte alltid lätt att följa och särskilt svårt blir det med små barn. Men om vädret är fint , kan du hålla barnen vid sidan av körbanan bakom hindret genom att leta efter blommor, räknar färgade bilar eller leta efter småkryp samtidigt som man väntar på hjälp.

Att ha en laddad mobiltelefon med sig gör det enklare att få hjälp. Om du inte har ett försäkringsbolag att ringa till så kan du ringa Polisen och göra dem uppmärksamma på det faktum att du har barn med dig, någonting som kommer att bli en prioritet. Håll utkik efter skyltar så att de som ska hjälpa dig vet var du är.

Förbered i förväg för nödsituationer genom att ha en reflexväst , extra kläder och livsmedel i bilen , samt något att hålla barnen nöjda! Story CDs är användbara för långa transporter för de underhåller barnen. Kom alltid ihåg att schemalägga regelbundna stop när du reser med barn. Du ska aldrig använda vägrenen för toalett!

Alltid roligare att bli stående längst vägen med bilen om bilen ser trevlig ut 😉
1_1953543572

Skrivet och Sponsras av Bildelaronline24

6 comments

 1. Jag läste någonstans på nätet att bilar som är försedda med horn och röd mule är särskilt utsatta för att bli förstörda!

  Ett varningens ord för husfridens skull ;)

  Reply
 2. Bra tips :)

  Reply
 3. Cool din bil ser ut.

  Reply
 4. Jag gillardin bil

  Reply
 5. Bra tips.

  Reply
 6. Snygg bil

  Reply

Leave a reply