Blooper 12: Karma ger igen – No means No

Detta är en sådan “blooper” som jag först var lite osäker på om jag skulle skriva om för visst vill man inte visa inför “hela världen” att man inte alltid följer lagar och regler?!

Men samtidigt så kände vi att det var en nyttig erfarenhet för oss och om vi delar med oss av den så kanske någon annan inte begår samma misstag som vi så här kommer vår pinsamma historia om hur en flaska vin ställde till det.

Det finns (mig veterligen) inget kryssningsbolag som går med på att man tar ombord sin egna alkohol. Det finns säkert flera anledningar till det och en av dem är för att bolaget själva tjänar pengar på att sälja alkohol ombord. En annan sak kan ju vara ren säkerhet – att de har koll på hur mycket alkohol som konsumeras ombord på kryssningen.

Om man köper alkohol när man befinner sig i land någonstans så tar de alkoholen ifrån en och sedan får man tillbaka den när kryssningen är slut.
Mini och jag skulle kryssa i Förenade Arabemiraten och i Oman och innan vi gick ombord så valde vi att chansa genom att packa ner några flaskor vin i bagaget. Vår tanke var att ifall de hittas så får vi helt enkelt dricka dem efter kryssningen. Sagt och gjort…
När resväskorna levererades till rummet så såg vi att vinflaskan (eller flaskorna) i min väska var ok. Däremot hade Mini inte lika stor tur med sin resväska…

Blooper 12: Karma ger igen - No means No

Blooper 12: Karma ger igen - No means No

Vinflaskan i Minis väska hade gått sönder 🙁 och eftersom det kostar pengar att kemtvätta ombord på fartyget så slutade det med att vi handtvättade samtliga kläder och hängde dessa runt hela vår hytt. Ett ytterligare bekymmer var att eftersom det är så fuktigt i landet så kändes det som att kläderna aldrig blev riktigt torra.
Men vi skrattade och påpekade att Karma berättade för oss att man inte ska ha med sig vin ombord. Vi skrattade och drack de andra vinflaskorna som hade klarat vårt smugglande!

Leave a reply