Bucket List – Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

När det visas hockey på TV är jag mer än värdelös för jag kan inte för mitt liv se pucken, jodå det är sant! Men självklart bangade jag inte från att för första gången i mitt liv se en riktig hockeymatch och framför allt när det är slutspel!!!
Sagt och gjort – bilen rullade mot Växjö och under resan från Kalmar till Växjö passerade vi sol, regn, hagel och snö (jodå också detta är sant).
Väl på matchen så märkte jag att jag kan se pucken när det är live och jag är dessutom riktigt intresserad av att heja på favoritlaget (Frölunda i detta fall). Så hur var matchen? Jag kan bara skriva att den var riktigt rolig och att den drog ut typ 3 rundor extra innan vi slutligen förlorade :(.

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Bucket List - Hockey match Frölunda vs Växjö

Eftersom detta är en seriös sida och jag inte kan ett dugg om hockey så har jag tagit hjälp av min klasskamrat som kan förklara lite mer om vad som hände. Jag lämnar över datorn till *trumvirvel* Johan Velagic…

Som sagt så drog matchen ut en hel del. Matchen kom att bli den fjärde längsta slutspelsmatchen i historien. Den började 18.30 och slutade strax innan 23.00. Eftersom det slutade 1–1 gick matchen till förlängning och sudden death, enkelt översatt: första målet vinner. Detta var lättare sagt än gjort. Det skulle dröja till den tredje förlängningsperioden innan vi och fullsatta Vida Arena (knappt 6000) fick ett avgörande i den grymt spännande matchen. Tyvärr var det Växjö som drog längsta strået och kunde ta hem segern. Det betyder dock inte att säsongen är slut för vårt älskade Frölunda. Eftersom Frölunda och Växjö spelar en serie i bäst av sju matcher krävs det alltså fyra segrar för att avancera till nästa runda, FINALEN. Detta var andra matchen lagen emellan, den första vann Frölunda. Så nu står det alltså 1–1 i matcher. Drömmen om SM–Guld lever än!!

Leave a reply