Caritas – Välgörenhet Till Kyrka I Playa Del Carmen, Mexico!

När vi skulle åka till Mexico så fick vi ha 2 väskor med vardera 20 kg i bagage. Eftersom Mini och jag brukar resa lätt så ansåg vi att vi hade minst 20 kg till godo. Vi packade en av resväskorna full med kläder och lite tillbehör och sedan spenderade vi flera kvällar med att leta efter hjälporganisationer i Playa Del Carmen. Det är inte alltid så lätt att hitta en hjälporganisation och efter mycket om och men så gav vi upp och bestämde oss för att ta med resväskan och sedan hitta någon organisation på plats!
När vi sedan befann oss i Playa Del Carmen så visade det sig att Mexikanarna heller inte hade någon som helst koll på var vi kunde lämna kläderna vi hade med oss så de blev liggande i resväskan på hotellet under ett par dagar. Vi vet att många väljer att ge kläder osv. till städerskorna men vi känner att dessa oftast redan har högre lön än många andra (de får dricks) och vi ville att kläderna som vi hade med oss skulle gå till de verkligt behövande och inte till “vem som helst”.

Det slutade med att vi fick höra talas om någonting som hette Caritas och som är en hjälporganisation anordnad av kyrkan. Vi tog vår resväska och travade bort till kyrkan 😉

Det visade sig att det fanns en “bakdörr” i kyrkan som var avsedd för välgörenhet och de tog tacksamt emot kläderna, skorna och skärpen! De blev så glada över att vi kom dit så överste prästen kom och tackade personligen och frågade var vi kom ifrån och hur vi kom på tanken att ta med oss kläder till de behövande. Tydligen var det första gången som de hade turister på besök med kläder att skänka!

Och det blir ganska så mycket kläder och annat på 20 kg:

 

 

 

 

De kläderna som vi hade med oss var (som ni ser) inte någonting märkvärdigt men det uppskattades massor! Vi hade  med oss saker från både min och Minis garderob men mestadels var det kläder från Annica (med C och inte med K) som hon rensat ut och som hon gärna ville att vi skulle ta med oss och skänka till de behövande!

Ett tips är att ha som vana att packa ner kläder, leksaker och allt man inte längre använder och ta med sig när man reser. Det uppskattas ALLTID och man mår själv bättre av att veta att man gjort någonting bra så det är win win situation. Så samtidigt som det är en osjälvisk handling så är den ju också självisk. Frågan är om det finns osjälviska handlingar??? Jag tror inte det om jag ska vara ärlig!

13 comments

 1. så fint gjort av er :) jag brukar också skänka alla gamla grejer till välgörenhetsorganisationer, fast här hemma..

  Reply
 2. Vilken bra idé.=)

  Reply
 3. Fint gjort av er! <3

  Reply
 4. mycket bra gjort! skänker alltid kläder och sånt här i sverige :)

  Reply
 5. Ja, det blev ganska mycket kläder. Så fint att ni skänkte bort dem. :)

  Reply
 6. Välgörenhet är fantastiskt! Tummen upp!

  Reply
 7. Vilken fin gest av er! :)

  Reply
 8. Vilken smart ide det ska ja också börja gröa

  Reply
 9. Ni är väldigt generösa o det har ni alltid varit!

  Reply
 10. oj! det var inte lite kläder det ;o

  Reply
 11. Vad fint gjort av er.

  Reply
 12. Men självisk på ett bra sätt! :) Jättefint av er att göra så, och roligt att det blev så uppskattat!

  Reply
 13. Could you please let us have the address of the church where you dropped off the clothes ?

  Reply

Leave a reply