Carolina Gynning – Laura, Flickan Från Havet!

För ett tag sedan lyssnade jag på Carolina Gynnings bok Laura – Flickan Från Havet och jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Den var spännande från början till slut och det enda som kunde vara lite jobbigt ibland är att Carolina själv läst in boken och det stundtals blev pauser mitt i meningar och sådant. Jag tror inte att det är så lätt att tala in en ljudbok så jag hade säkert inte gjort ett bättre jobb själv men det blev lite drygt ibland.

Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.
Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.
 (texten & bilden ärligt stulen från Bokia)

Mycket snusk och intreger för er som gillar det! 😉
Någon av er som lyssnat på den eller läst boken?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply