Delfiner – The Cove

För flera år sedan publicerade Mini och jag ett inlägg som visade hur vi simmade med delfiner (se det här). Inlägget fick mestadels väldigt positiv respons men där fanns vissa kommentarer som stack ut och som gjorde att jag kände att jag ville titta närmare på hur det fungerar med delfiner i fångenskap och hur delfinerna hamnar på ställen som Sea World.
Det var dessa kommentarer som startade allt:

Delfiner - The Cove

Efter att ha sett dokumentären The Cove så känner jag mig verkligen hemsk som har bidragit till denna vidriga bransch. The Cove är en dokumentärfilm som är skapad av mannen som gjorde delfiner kända tack vare tv-serien Flipper. Den visar hur delfiner i Japan fångas in och säljs till djurparker runt om i hela världen och hur de delfinerna som inte blir valda slaktas och plågas till döds.

Gör någonting genom att skriva på lista och bli delaktig genom att klicka här

Leave a reply