Egypten… Mycket för 101… listan!

Mini och jag var i Egypten i 9 dagar förra året. Vi hittade en sistaminuten resa och flyget gick bara 18 timmar efter från Arlanda. Med tanke på att vi bor i Åhus (Skåne) så kan jag informera om att det var superstressigt!
Med tanke på priset (3070:- för bägge två med flyg och hotell) så valde vi att stessa som tusan och bara stack iväg!

Och jisses va kul vi hade. Massor av utflykter, allt från Pyramierna i Kairo, Templen i Luxor, båttur på Nilen, mumier till Ökensafari och snorkling!
Med andra ord är det massor av saker som kommer att komma upp på 101… listan.


Egypten har blivit ett väldigt vanligt resemål för svenskar och jag kan förstå varför. Alla människor är så himla trevliga och maten är jättegod (om man gillar att testa något nytt)

Det som är så bra med Egypten är att det är TOTALT annorlunda från Sverige men man behöver inte sitta massor av timmar på ett flyg utan det är bara ett par timmar iväg.
Att shoppa där är heller inte dyrt även om man inte kan hitta “märkesvaror”. Vi köpte självklart papyrus och träsniderier och inte att glömma… kryddor!

Vi hade supertrevlig semester och eftersom vi var så himla effektiva och for runt överallt på dagarna så känner vi att vi är ganska så färdiga med Egypten. Vi har sett de sevärdigheter som vi var intresserade av och de som kännetecknar Egypten så vi kommer nog inte att åka dit inom kort igen (såvida vi inte åker och hälsar på vår vän Hassan som vi lärde känna där).

Det finns så himla många länder och städer som vi vill uppleva och Egypten var ett av dessa länder.
Vi rekommenderar verkligen ALLA att ta en resa dit. Om man har tur (som vi hade) så kan man åka dit för en väldigt billig peng.

Och visst tillhör det väl att man ska se Pyramiderna?
Ps: Läs mer om Egypten HÄR

Någon av er som varit i Egypten eller som vill åka dit?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply