En Bluffpilots Bekännelser – Thomas Salme!

En pilot som inte var pilot men som var pilot? och flög med passagerare i 13 år innan han ertappades och åkte fast.
Som om ja inte har tillräckligt att oroa mig för när jag flyger, nu ska jag vara orolig för om piloten faktiskt är behörig att flyga planet?! 🙂

En lättläst och helt ok bok, även om jag tycker att författaren Stefan Lövgren tar lite mycket plats i den. Han skriver hela tiden att han ringde, han skrev osv… vi vet ju att det är författaren så han behöver inte skriva ut det hela tiden!

Jag lärde mig ganska så mycket nytt om hur det fungerar i branschen. Ett skrämmande exempel: Innan man landar, fäller man ut vingklaffarna på ett plan. Det finns en maxhastighet för att kunna göra detta. Om man åker för snabbt, kan vinden slita av dem = jättefaligt! Det finns ingen säkerhetsspärr för att fälla ut dem utan det är enbart den mänskliga faktorn som styr detta!
Och ett bra exempel: Kaptenen och styrmannen kan inte äta samma mat. Om någon skulle bli magsjuk kan den andra ta över och flyga planet.

En Bluffpilots Bekännelser - Thomas Salme! En Bluffpilots Bekännelser - Thomas Salme! En Bluffpilots Bekännelser - Thomas Salme! En Bluffpilots Bekännelser - Thomas Salme!

Läsvärd men inget som man kommer läsa om 🙂

One comment

  1. Lite läskigt ändå att tänka på... :]

    Reply

Leave a reply