Fiskar kan inte skrika – En teori gällande fiske- plågeri!

Vad är det som gör att erfarna fiskare inte dödar sina fiskar direkt efter att de fiskat upp dem?
Vi (liksom de flesta) är väldigt måna om att inget djur ska lida, oavsett om det är en fågel, fisk eller mittemellan 🙂
Det verkar vara en trend inom fiske att man hivar upp fisken och sedan så slänger man den i en påse eller så har man en hink med lite vatten också kastar man ner fisken där. I en hink vatten finns ju inget syre efter ett tag och fisken plågas till döds. Om man fiskar och behåller den för att man skall äta den så borde det ju vara bäst att döda fisken så fort man fått av den från kroken. Varför ska den behöva lida i onödan?
När vi var på en fisketur i Landskrona så var alla (förutom oss) super seriösa fiskare och INGEN av dem dödade sina fiskar utan de stackarna fick själv- dö i halvtomma hinkar med vatten. Vi läs Mini tog och dödade fiskarna som vi fick upp direkt. På detta sätt så slipper de plågas och nog tusan är vår fisk lika färsk även om den dödats av oss jämfört med om den självdör?
Även om det ser hemskt ut på bilden så dödar vi fiskarna direkt och kommer ALLTID att göra det, i detta fallet så gällde det torsk.
torsk
Jag påpekade för en kompis att det kändes så hemskt att se alla andras fiskar lida och då kom anledningen till detta, eller rättare sagt en teori om varför det är ok att plåga fiskar till döds…
Fiskar kan inte skrika så man märker inte lika påtagligt att de plågas! Jag är helt övertygad om att ifall fiskar hade kunnat skrika så hade nog fiskarna varit snabbare med att döda dem!
Och när man ändå filosoferar…
Ifall träd kunde skrika, hade vi varit lika snabba med att hugga ner dem?
Kanske, ifall de skrek hela tiden utan anledning!
Och för att avsluta inlägget med någonting trevligare så kommer här vår lilla favorit… Spike. ALLA som har träffat honom kan vittna om att han inte är den “typiska fisken” utan en riktigt social rackare!
Och ibland är han faktiskt lite uppblåst :). Dessutom bryr han inte sig ett dugg om sin figur utan äter tills magen hänger :).
Spike
Spike
Spike
Spike

5 comments

 1. Ja, man har undrat över det ibland faktiskt!

  Men vad gäller Spike så är han helt underbar! :)

  Reply
 2. Jag tycker också det är hemskt varför plåga ihjäl fiskarna?

  Reply
 3. hihi sötefisk!

  Reply
 4. När jag har fiskat har jag alltid dödat fiskarna direkt...

  Reply
 5. verkligen hemskt det där! tur att såna fina människor som ni finns!

  Reply

Leave a reply