Fiske i Harasjömåla!

Stig upp tidigt en morgon och bege er mot Harasjömåla och fiska! Det finns nog ganska så få ställen kvar där man hamnar mitt ute i naturen och där man hör skogen, fåglarna och vattnet med undantag, några få bilar som kör förbi, troligtvis för att hitta sitt egna paradis att fiska på.
Harasjömåla
Harasjömåla är ett fiskecamp med flera olika sjöar som man får lov att fiska på. Det vanligaste är Put- and Take sjöarna där det planteras lax. Man köper ett fiske kort för sitt ändamål, det finns flera olika att välja på och ni hittar samtliga alternativ och priser på deras hemsida. Vi valde ett halvdags fiskekort i Put- and Take sjöarna och det kostade 120:- per person.
Harasjömåla

Harasjömåla
Det finns 7 sjöar att välja på och vi valde Ävegylet eftersom det inte fanns något folk där ;). För vår del handlade det inte nödvändigtvis om att få lax utan att få vara i naturen tillsammans och bara umgås. Hade vi fått napp hade det varit ett + men tyvärr nappade det inget för vår del!
Harasjömåla
Men vi hade det underbart. Fika, fiske och livskvalitet på hög nivå, det är svårslaget. För min del var det första gången som jag var här och det var Minis tredje gången. Av dessa tre gånger har Mini bara fått napp en gång så vi är inte säkra på hur mycket fisk man drar upp men samtidigt så är det en sådan naturupplevelse att vara där så vi rekommenderar absolut ett besök dit!
Harasjömåla
Om man väljer att inte fiska så kostar det ingenting att vara här så man kan njuta av naturen utan att behöva betala för det.
För de som är “seriösa” fiskare finns det också möjlighet att låna en båt och ta sig ut på sjön.
Harasjömåla

Vi hade dessutom turen att stöta på massor med grodyngel. Dom är faktiskt väldigt söta och väldigt äckliga på samma gång, alla vet vi vad de liknar eller hur?!
Harasjömåla

10 Comments

 1. Pernilla

  Tack snälla 🙂

  Åh det är så fint där, har varit där en gång.

  Kram.

  Reply
 2. Sara

  Så härligt! 🙂

  Reply
 3. Carro

  Så härligt! 😀

  Reply
 4. Kashaya

  Vad mysigt det såg ut där.=)

  Reply
 5. Katta

  Vilka härliga bilder, man redigt ser hur ni njuter!

  Reply
 6. Lena

  Vilket trevligt sätt att umgås på;)

  Reply
 7. Sofie

  Vilket trevligt sätt att umgås på.

  Reply
 8. Emma

  Det ser ju roligt ut.

  Reply
 9. Sarah

  Va kul o fiska 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018