Flygrädsla – Tankar & Kan Man Bota Det Själv?

Jag har aldrig gillat att flyga men det handlade om att jag tyckte att det var tråkigt och inte att jag var rädd. Vi reste mycket redan när jag var liten och på den tiden då alla passagerare applåderade när planet landade (det var inte igår det).
Att det kan uppfattas som tråkigt att flyga men det är en annan sak att vara rädd för det! Jag blev ruskigt rädd för att flyga för ett par år sedan. Märk att vi pratar om rädsla och inte fobi!
Jag håller på att skriva ett längre inlägg om flyg-fobi och rädsla och behöver veta er värsta rädsla när det gäller flygning. Är det kanske att någon ska rycka upp dörren i luften? Att kaptenen ska bli sjuk? Att det ska finnas skrikiga barn?

Lämna en kommentar eller maila: info@tryme.se. Meningen är att det kommer en sammanställning av “normala” och mindre normala rädslor när det gäller flygning 🙂
Fear of flying

Ps: även om ni själva inte är rädda för att flyga så kanske ni pratat med någon som är det 🙂

5 comments

 1. Jag älskar att flyga, tycker det är så mysigt att sitta där uppe i luften och kika ner på världen :) En av mina närmsta vänner däremot var jätterädd för att flyga och valde därför att inte resa, för hon klarade helt enkelt inte av flygningen. Hon gick till någon sorts psykolog som jobbade med att bota flygrädsla och efter några gånger där så åkte hon och hennes sambo bara tur och retur Göteborg-Stockholm för att testa, och det gick hur bra som helst, så i somras var hon på semester i Frankrike, första gången utomlands på typ 20 år :)

  Reply
 2. Jag är väl egentligen inte flygrädd, iaf inte på det sättet man pratar om rädslor och fobier där folk gör allt för att undvika det. Men jag tänker nog alltid tanken iaf att saker kan hända varje gång jag ska flyga. Folk säger att man oftare hamnar i bilolyckor än flygolyckor och det är ju sant, men jag tänker att många gånger så slutar bilolyckor ganska bra, iaf om man jämför med flygolyckor. Let's face it, skulle något hända med ett flygplan 10 000 meter upp i luften så är det inte så stor chans att man överlever..

  Reply
 3. Jag är inte rädd. Älskar att sitta högt uppe i luften och se molntäcket under. Härligt!

  Reply
 4. Jag gillar faktiskt att flyga.

  Reply
 5. Jag tycker om att flyga, men det jag kan tänka mig skulle få mig rädd skulle nog vara om det blev väldigt mycket turbulens. Hittills har jag bara varit med om lite. Kaptenen sa att det kanske skulle kännas lite, men jag kände knappt nåt. Men om hela planet börjar skaka och jag ser att andra blir rädda skulle jag nog bli påverkad av det...

  Reply

Leave a reply