Folk blir aldrig nöjda!!!!

Förlåt men jag blir så himla trött på att det alltid måste klagas. I vintras gnällde alla om att det var för kallt och nu när vi har haft strålande solsken i några veckor så gnäller alla på att det är för varmt! När är det bra?
Aftonbladet skrev innan på sin hemsida att sommaren skulle komma och dom räknade ner dagarna till solen skulle börja skina över landet. Igår skrev dom att det är skönt för att värmeböljan är över.
Hur vill vi ha det? Är det verkligen så att det alltid måste vara lagom för att vi ska vara nöjda? Ingen har någonsin hört mig klaga på värmen för det händer inte. Är det kallt så gnäller jag på kylan men aldrig på värmen!
Hur kan det vara så att det alltid måste klagas? Även i barnsagorna klagas det. Kommer ni ihåg Guldlock och de tre björnarna? Även i den sagan gnälls det. Guldlock går in och smakar på björnarnas gröt. Den ena är för varm, den andra är för kall. Men det är ju inte ens hennes mat!!!!

Detta är ett inlägg där jag också gnäller, så med detta ställer jag mig till skaran människor (som är alla) som aldrig är riktigt nöjda utan det är antingen för mycket av det ena eller för mycket av det andra. Lagom är bäst heter det, men enligt mig så stämmer det inte. Lagom är inte bäst. Lagom är tråkigt! Det ska vara mycket av mycket och alla ni som har gnällt på att det varit för varmt… tänk på det i vinter!

Folk blir aldrig nöjda!!!!

7 comments

 1. Vet du...ordet lagom finns nog bara på svenska! Svensken är en riktig gnällspik! Jag gnäller inte heller på värmen! Inte tycker jag mindre om höstregn eller snöiga vintrar. ..gnällde faktiskt när vi blev insnöade men mer på att dom inte skottade här nere tillräckligt snabbt i mitt tycke

  Reply
 2. Folk blir nog nöjda när man upplever lagom, för det händer aldrig. Och det fåniga är att,,alla som älskar värme gnäller på andra för att man inte gör det. Men själva när det är kyla och snö så gnäller man över 15 cm "höga vallar". Såna "högar" sopar vi av här uppe med sopen. När det börjar vara en meter, då tar vi fram spaden och sen allt över det har vi snöslunga och traktor till.
  Vet att jag skrattade åt sörlänningarna i vintras när dom ojade sig över "mängden snö" och tänkte tyst. Varför skottar ni inte bara bort istället för att vänta på att någon gör det åt er ? Men som sagt..man får inte gnälla på värme,,bara kyla ?
  Det finns fler som dör av värme än kyla i Sverige.. Kyla kan man klä ut, men inte värme. Torkan gör att smådjur som igelkottar och andra dör av törst. Men det gör inget, så länge ni soldyrkare mår bra ?

  Reply
 3. Jag håller med dig! Jag lovade mig själv för några år sedan att aldrig klaga över värme, och jag tycker att jag har hållit det löftet ganska så bra. Sen finns det såklart saker med nästan alla typer av väder som man tycker mindre bra om, men att klaga hjälper ju ändå inte och så som jag kan känna när snön kommer och jag ibland fryser hur mycket jag än pälsar på mig så nej, jag tänker inte klaga över värme. :-)

  Reply
 4. Jag älskar värmen!!!

  Reply
 5. Det är aldrig för varmt enligt mig, jag njuter nu!

  Reply
 6. Ja fast det har varit en väldigt varm sommar o nu längtar jag till hösten.

  Reply
 7. håller helt med dig! Dels därför jag har så svårt för Sverige, folk vet inte hur bra vi har det så därför klagar de på minsta lilla. Så pinsamma är de!

  Reply

Leave a reply