Förlåt men wtf?

Det finns ingenting som är så B som när en resetidning/webbsida/TV-program inte har koll och publicerar fel material. Visst kan det smyga sig in fel här och där men det är allt oftare som jag lägger märke till RIKTIGA fel. Bara den senaste veckan har jag märkt…

En webbsida som marknadsförde Miami och dess vackra byggnader och hade en bild på Sagrada Familia (som ligger i Spanien och inte i USA). Tusan att jag inte gjorde en print screen 😉

På ett Tv-program (en frågesport av något slag) så frågades efter var man kunde se statyn Christ The Redeemer. Rio De Janeiro var rätt svar men sedan sa programledaren att den ligger på Sockertoppen… helt fel! Sockertoppen är ett annat ställe i Rio. Statyn står uppe på Corcovado.

* Det senaste och det som gjorde upphov till detta inlägg…
Skärmavbild 2013-01-11 kl. 03.53.58

Really??? Hmmm är inte Machu Picchu typ Inka RUINER? Antingen har Mini och jag blivit lurade för när vi vandrade Inkaleden och svettades i 4 dagar så såg det inte alls ut så som det gör på bilden… hmmm, vart tusan var vi någonstans???
machupicchu
Skämt åsido… men det är pinsamt hur ofta det uppges helt felaktiga uppgifter.
Nu handlar detta inlägg bara om felaktigheter gällande resmål men det finns ju fel gällande allt annat också med största sannolikhet!

10 comments

 1. Hahaha ja det var ett riktigt fel..
  Det ser mer ut som rödatorget i Moskva men jag kan ha fel men det var inte Peru i allafall..

  Reply
 2. Klart att det kan smyga sig in småfel, men det här låter ju som rätt stora saker, sådant som många människor vet om (utan att behöva vara expert i en frågesport vill säga..). Funderat på att maila eller något till något företag och se vad dom har för svar? Det är nästan så att jag är nyfiken på hur de tror att att exempelvis Sagrada Familia ligger i USA och Miami haha!

  Reply
 3. Helt knäppt att tidningar gör fel, trodde man aldrig.

  Reply
 4. haha ja det var ju lite roliga fel! Man kan ju tänka att de borde ha lite bättre koll än så, och åtminstone kolla bilder när de trycker text till hihi..

  Reply
 5. Lite pinsamt faktiskt!

  Reply
 6. Det finns många fel i världen - och ett fåtal rätt. Jag utgår från att vi innefattas i det!

  Sv: Jag skulle filmat hans oväntade möte med glasrutorna! :P

  Reply
 7. Haha så pinsamt! Minns också att jag en gång kollade på ett program som sa att statyn var på sockertoppen men ah kan fan inte minnas vad programmet hette! väldigt störigt men men kram kram!

  Reply
 8. Lite pinsamt är det allt med fel uppgifter!!

  Ja se filmen, mycket bra men lite jobbig att se...

  Reply
 9. Haha, ja man kan nog upptäcka massor om man e uppmärksam =p.

  Jättevackra bilder från Brasilien!!

  Reply
 10. Jag vill också vandra inka leden, dock på det viset ni gjorde ;)

  Reply

Leave a reply