Freedom Ship

Vi hoppas verkligen att företaget får ihop alla biljoner som kan tänkas behövas och att detta blir verklighet för attans va gärna vi vill besöka någon som kommer att bo där!
Är ni förvirrade, fattar inte riktigt vad vi snackar om? Freedom Ship ska vara en flytande stad, bokstavligt talat. Vi läste en artikel (kommer inte ihåg var någonstans) men där stod det någonting om att detta bara är en tanke och inte ett påbörjat bygge ännu eftersom det saknas pengar för att klara av att bygga det. Företaget söker nu sponsorer – ifall någon av er känner sig träffad 😉
http://www.youtube.com/watch?v=_aA0PWgoAf4
Fasiken va coolt med en stad som rymmer 80.000 människor, har egna affärer, sjukhus och polisstation som flyter runt och söker värmen!
elevation

bow_low

Tanken är att Freedom Ship ska ta sig runt jorden och lägga till vid olika hamnar (hur det nu ska gå med ett sådant monster). Så köper man sig ett hem där så är det inte bara bostad utan turistande också. Galet häftigt att leva ett så fritt liv!!!

Så varför skriver vi att vi vill hälsa på någon som bor där och inte att vi vill bo där själva?
Det är helt enkelt för att vi ska bo på en segelbåt (katamaran) och inte med 79998 människor till 🙂
Men vi hoppas verkligen att detta bygge “stad” blir verklighet.
Världen är så härlig och så galen så det finns utrymme för alla drömmar och konstigheter!
Ni som är sugna på att veta mer om Freedom Ship kan klicka in er på deras hemsida HÄR.
Det är därifrån vi tagit bilderna till inlägget

2 comments

  1. Totalt galet! Fast de har ju missförstått lite... Freedom är ju vår husbil, och vår båt ;)

    Reply
  2. Vilken cool idé! Bland det första jag tänkte på var hur man skulle hantera säkerheten, för det lär ju inte direkt bli lätt att evakuera hela den flytande staden om det skulle hända något så att skeppet skulle sjunka. Jupp, har sett Titanic rätt många gånger... Men intressant att de tog upp i videon om t.ex. en tsunami skulle komma. Fast man vet ju aldrig ändå. Skulle nog inte "våga" bo där i alla fall.

    Reply

Leave a reply