Frihet För ALLA!

Det är så lätt att glömma hur lyckligt lottad man är som kan röra sig obehindrat. Jo visst, jag har bekymmer med mina leder (är väldigt över rörlig) men jag kan ändå röra mig fritt och tar vardagliga saker förgivet. Att dyka är en enorm frihet… att kunna andas under vattnet och vara ett med havet. Det kan nästan vara en magisk känsla när man bara hör sin egna (och Minis) andning och när man kommer in bland ett stim fiskar. Vi har aldrig reflekterat över att inte alla har sådana möjligheter att dyka. Ta ett certifikat och sedan är det klart har varit vår filosofi. Att funktionshindrade inte alltid kan dyka har jag ärligt talat inte tänkt på… fram tills nu!

Det är med tårar i ögonen som jag tittade på videoklippet och insåg vilken möjlighet som kan komma att öppnas upp för de som sitter i rullstol…

Jag har inte koll på hur långt de har kommit i “utvecklingen” och huruvida det finns tillgängligt redan men jag hoppas verkligen att så är fallet. ALLA ska kunna dyka ifall de vill det och inget funktionshinder ska vara ett hinder! Håller tummarna för att det finns tillgängligt för alla inom en snar framtid och att samtliga dykfirmor kommer att erbjuda det!!!

Och alla ni som tänker att man inte behöver en rullstol under vatten… Nej det kanske man inte gör men för de som sitter i en så är det nog en extra trygghet att få ha med sig den ner i vattnet!

Läs mer på deras hemsida här

 

20 comments

 1. Det ser så himla härligt ut!

  Reply
 2. Håller med frihet åt alla. Man uppskattar inte att man kan gå förrän man ser hur svårt det är att vara rullstolsbunden.

  Reply
 3. Hoppas det blir verklighet snart

  Reply
 4. Vilken uppfinning!

  Reply
 5. Vad det skulle uppskattas av många

  Reply
 6. Det tänker man inte på

  Reply
 7. Vad härligt det ser ut

  Reply
 8. Wow tänk vad man kanske ser inom en snar framtid

  Reply
 9. Vad fint att ni skriver om det

  Reply
 10. Vad härligt :)

  Själv har jag bara snorklat, men skulle gärna testa på att dyka ordentligt! :)

  Reply
 11. så jäkla bra!

  Reply
 12. så himla vackert! får tårar i ögona!

  Reply
 13. Helt fantastiskt

  Reply
 14. Man är lyckligt lottad

  Reply
 15. Vad lycklig o rörd man blir

  Reply
 16. Gud vad rörd jag blir

  Reply
 17. Vad bra att du skriver om det

  Reply
 18. Usch vad hemskt egentligen, att man inte har detta klart redan

  Reply
 19. Livet ger inte alla samma förutsättningar, varken fysiskt eller materiellt. Och visst är det bra att reflektera över hur man kan underlätta för funktionsnedsatta och uppskatta det man har......

  Reply
 20. Ja, det är ju roligt om alla som vill kan dyka! :)

  Reply

Leave a reply