Fy Till Ving, Fritidsresor & Apollo :(

Att prostitution är vardag i Thailand är inget nytt. Det har visats hur många dokumentärer som helst om hur barn stjäls från sina familjer eller säljs för att sedan tvingas till prostitution. Det finns en hallick som drar in de stora pengarna och nu visar det sig även att våra svenska samarbetspartners- hotell skor sig på att tillåta prostituerade på hotellrummen.
PROSTITUTION ÄR OLAGLIGT I THAILAND! Det är alltså olagligt att betala för sex och det känns som att våra stora researrangörer kan göra vad de kan för att hjälpa till och förhindra att detta sker. Självklart kan de inte påverka allt men om dessa tre jättar hade tagit sitt ansvar så hade de åtminstone försvårat för de som är på jakt efter prostituerade.
Jag har firat jul i Thailand under flera års tid och för många år sedan… på den tiden när Phi Phi Island var helt obebott och man var helt ensam på ön :). Redan då var det vanligt med prostitution men det känns som att det bara eskalerat. 

Jag anser att Ving, Fritidsresor och Apollo borde säga att de kommer att avsluta sina kontrakt ifall det tillåts prostitution på rummen. Fritidsresor är värst eftersom de säger att de inte är Poliser och att det är upp till var och en vad man vill göra på sin semester… usch för detta!

Som tur är fanns det ett fåtal hotell som inte accepterade detta och det är en STOR tumme upp för dessa:

Blue Village Cha-Da Beach Resort, Koh Lanta

Blue Village Anantara Si Kao Resort & Spa, Si Kao

Metadee, Kata Beach, Phuket

The Montien Hotel, Bangkok

Det är hotell vi hoppas kommer att bli mer bokade i framtiden!

Det är knappast så att merparten av de prostituerade säljer sig själva för att de gillar sex… glöm det. De tvingas till prostitution, enligt alla rapporter som finns!


Hoppas att vi får en uppföljning på detta så det inte bara glöms som så mycket annat som skapar rubriker!

16 comments

 1. Det är hemskt att ingen tar tag i detta. Tänk om detta varit våra barn, våra döttrar hade vi inte brytt oss mer då? Självklart men nu handlar det ju om thailänskor så vem bryr sig?
  Usch!!

  Reply
 2. Men fy så hemskt att de inte gör mer för att förhindra... :( Och speciellt Fritidsresor, hjälp vilket omoget uttalande av dem. :/

  Reply
 3. Men fy och säga så att var och en gör vad de vill på sin semester, ja visserligen, men om det är olagligt är det inte okej, då måste man som hotell sätta gränser, eftersom vissa inte klarar av och dra dem själv. tummen upp för de som vågar,!

  Reply
 4. Sv: Hej du har väl inte glömt att du skulle skriva om när du såg MJ live? hehe ;)

  Reply
 5. gör en så arg!

  Reply
 6. så hemskt!

  Reply
 7. Fy fan! Inte okej någonstans!

  SV: jag vet;]

  Reply
 8. Vad obehagligt att så många hotell tillåter sådant...

  Reply
 9. Avskyvärt!

  Reply
 10. :O :/

  haha, härligt med blinkande julgranar :D
  Gött att va i väääärmen ju!

  Reply
 11. Fattar inte att inte alla tar sitt ansvar.

  Reply
 12. Alla borde dra sitt strå till stacken, fy för de stora researrangörerna.

  Reply
 13. Att de inte bryr sig mer...... Fy skäms!

  Reply
 14. Och dessa reser vi med.

  Reply
 15. Bra att du tar upp det så man får upp ögonen på detta

  Reply
 16. Skäms på er! Att researrangörerna inte gör mer.

  Reply

Leave a reply