Garra Rufa – Släng er i vägen, här kommer färgglada räkor!

Garra-rufa

Garra Rufa har fått en konkurrent, nämligen putsräkorna! Fiskarna brukar vanligtvis hittas i akvarium med tropiska fiskar där de spenderar sina dagar med att putsa alla fiskarna.
Tropikariet har man en bassäng som innehåller Garra Rufa där man får känna hur de äter genom att sticka ner handen. Det är en lite kittlande, vibrerande känsla på händerna av det.
Putsräkorna är en annan femma – de har klor och även om de är väldigt försiktiga så kan man ibland känna hur de drar tag i ett nagelband eller nyper till lite i huden 🙂
putsräka

Det finns tyvärr inga putsräke- bad som man kan göra och jag tror inte att det kommer att komma heller eftersom putsräkorna är mer rädda av sig så det gäller att man är HELT orörlig för att de ska komma och börja putsa ens händer.
De är försiktiga men samtidigt så tar de för sig mer så jag är övertygad om att man hade fått ett mycket bättre resultat av att dunka ner fötterna i ett kar med putsräkor jämfört med Garra Rufa – kom ihåg var ni läste det först när ni springer på ett “räkspa” en vacker dag!
putsräka

3 comments

 1. Jag gillar inte när saker kryper på mig!! :P

  Reply
 2. Tack :)

  Ser lite läskiga ut tycker jag...

  Reply
 3. De där ser läskigt ut :O

  Reply

Leave a reply