Geocaching!

I vilken bunker har vi bott de senaste åren? Hur kunde vi missa detta underbara fenomen som sprider sig som en löpeld världen över? Hur kan detta vara en så väl bevarad hemlighet även om det är en så stor hobby för många? Galet många frågor och även om vi inte får svar på dessa så kvittar det – huvudsaken är att vi har upptäckt det nu och vi läs Morris är för evigt fast!
Och om vi nu antar att det finns läsare här som inte vet vad det är och som också vill bli för evigt fast så fortsätt läs…
Vad är Geocaching?
Skattjakt för vuxna är det bästa sättet att förklara det på! Det handlar om att man med hjälp av en app (det finns gratis introduktionsapp) letar upp olika så kallade cacher och loggar dessa så man ser hur många man har hittat!
Vissa av dem är små behållare som man bara skriver sin signatur i medan andra är stora behållare där man kan hitta riktiga skatter och lämna kvar saker till andra likasinnade.

Hela världen är full av skatter! I skrivande stund finns 2 152 410 cacher placerade i världen och de blir fler och fler varje dag:
geocaching

Så även om barnasinnet i högsta grad får sig en utmaning här (vissa är väldigt svåra att hitta) så handlar det i slutändan om att hitta och upptäcka platser som man annars inte hade hittat! Till varje cache medföljer information om platsen så man lär sig väldigt mycket nytt och turistar på en helt annan nivå!
Morris är helt galen och vi måste ta honom med runt på olika platser…
Geocaching

Geocaching

Geocaching

Geocaching

Om man sedan blir fast så som Morris blivit så kostar appen 75:- som engångssumma och då får man tillgång till alla cacher i hela världen = livet är underbart!
Mi kan läsa mer om allt på Geocaches sida (svenska) eller deras internationella sida (.com istället) och om ni blir lika bitna som vi *host Morris* så hojta till så kan vi säkert ut på skattjakt tillsammans!

7 comments

 1. Det verkar ju fett med spännande!!!!

  SV: jaa sjukt vackert!

  Reply
 2. Vad coolt!

  Det är klart att Morris är med på detta!! :)

  Reply
 3. Mm dem har ju det :)

  Reply
 4. Roligt! :)

  Reply
 5. Det låter riktigt spännande!

  Reply
 6. Låter kul.=) Har hört talas om det men aldrig testat.

  Reply
 7. Åh, nu fattar jag lite mer om vad det är ni pysslar med på era skattjakter. Missade det här inlägget helt då det först publicerades. Det låter ju hur kul som helst! Kanske något som jag borde testa någon gång... :-)

  Reply

Leave a reply