Gümbet

Sep 2, 2012

Gümbet ligger ca 1,5 km sydväst om Bodrum centrum och när man kommer hit får man känslan av att vara mitt i smeten bland turister (på gott och ont). Här finns nog alla vattenaktiviteter som man kan tänka sig, Parasail, vattenskoter, bananbåtar, trampbåtar… ja allt som man kan tänka sig att hitta på i vattnet. Stranden är ofta full av folk och indelad i olika ”delar”. För de som gillar rosa har en restaurang allt i rosa. Solstolar, hängmattornas kuddar och allt går i ett rosa tema = Annika är glad! 

Likt alla populära turistområden är det strand, en promenadstig som avgränsar och sedan är det restauranger och shopping för glatta livet. Kombinationen är bra… sand mellan tårna och öl i baren 😉

Gümbet har inte en naturlig strand utan denna har skapats av människan. Sanden är ”mjukare” än på andra ställen och eftersom det ligger inne i en bukt så är vattnet alltid lugnt och stilla!

Att besöka Gümbet passar alla som inte är rädda för att trängas med andra turister och inget för de som vill ha en avskild plats och äkta turkisk upplevelse. Hur mår du? är en fråga som alla försäljarna kan på äkta svenska och jag fick också frågan om jag har en hund?!

Vi gillar kombinationen av att uppleva landet och kulturen så som det bör göras men ibland är det härligt att komma till ett riktigt turistställe som andas säkerhet och bekvämlighet! Mini och jag strosade runt här i flera timmar för att sedan sätta oss ner och äta mat tillsammans med en kall öl (Mini) och ett glas turkiskt vitt vin (Annika). Wifi finns kostnadsfritt på de flesta ställen här och uppkopplingen fungerade förvånansvärt bra när vi var där! Gümbet är för turister som vill träffa andra likasinnade och som vågar vara turister!

 

 

 

3 Comments

 1. merei

  åh här vill jag vara!

  Reply
 2. Freedomtravel

  Fin sida! Nu har jag lagt till den nya bloggen på Bloglovin! 🙂

  Reply
 3. Cissi

  Snyggt med rosa parasol 😉

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awards

Best travelblogs 2021

23 best travelblogs 2021

Momondo Ambassador 2019

Winner Apollo Explorer 2019

Winner momondo Open world 2018