Gynekologisk Cellprovskontroll – GÖR DET!

Usch… den rubriken låter både udda och läskig tycker jag men samtidigt så vill jag ändå ta upp det här i bloggen för att kanske, kanske påverka en enda människa till att inte strunta i undersökningarna.

Jag har för mig att det är från det att man fyllt 23 år och framåt så kallas man på en såkallad gynekologisk cellprovstagning/kontroll vart 3:e år.
Varje år när jag har fått min kallelse så har det “bara blivit” så att jag inte bokat en tid och gått dit. Det är pinsamt att erkänna idag men det är sant. Jag har väl helt enkelt förklarat för mig själv att jaja… jag går nästa gång.

När jag sedan *vips* blivit 30 år ung så kom det en kallelse igen (hade inte blivit så att jag gått och kollat mig innan) och denna gång så tvingade Mini mig att boka tid och tassa dit.
Sagt och gjort… Undersökningen var inte så trevlig men heller inte så läskig så man hade haft anledning till att undvika den i 7 år.

Och sedan kom provsvaren… Cellförändringar! Ok, inget att vara orolig för, vänta 3 månader och gå dit igen och göra om provet. Vänta på provsvar… Fortfarande Cellförändringar!

För att inte hålla på och dra ut detta i en evighet så är slutkontentan nu att jag ska opereras imorgon = INTE KUL!
Bara tanken på var dom ska in och “gräva” gör att jag är jätteorolig inför operationen. Dessutom känns det som om mensen kommer igång vilken sekund som helst och det vill vi verkligen inte för då måste operationen skjutas fram och jag vill bara ha den ur världen.

Men till alla er kvinnor där ute… se för tusan till att ni kollar er när ni får kallelse!

Jag vet inte ett kul inlägg men ett viktigt sådant!

Ni som är över 23, har ni varit och tagit cellprovet?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply