Ha/Få råd att resa!

Vi får ganska ofta frågan Hur har ni råd att resa? och svaret är en kombination av flera saker som de flesta kan anamma…

Det låter supertråkigt när jag säger att vi “gör inga kostsamma saker hemma i Sverige”. Vi går aldrig på bio (såvida vi inte fått biobiljetter), vi är aldrig ute och äter och vi är aldrig ute på krogen och dricker! Taxi åker vi heller aldrig!
Jo vi vet att det låter som att vi har världens tråkigaste liv hemma i Sverige men det har vi faktiskt inte.
Istället för bio, myser vi med en film i soffan.
Istället för att ut och äta så lagar vi mat hemma och festar till det ibland med 3 rätters.
Istället för att dricka på krogen så bjuder vi hem kompisar eller sticker på fest till kompisar och festar där!
Istället för att beställa taxi, har vi familj eller vänner som ställer upp och kör oss… givetvis ställer vi upp för dom också när de behöver “fylletaxi”.

Det är inte det att vi är så snåla att vi inte gör något av ovanstående… vi bara känner att vi inte får ut så mycket av det och att vi hellre vill spara pengarna och använda på kommande resor.
Vi är ju ändå väldigt noga med att såkallat “bring bling till vardagen” genom det lilla extra vardagslyxet!

Vidare så storhandlar vi mat istället för att ströhandla och när det kommer ett erbjudande (som t.ex. fläskfilé för 29:-kr/kg) så handlar vi minst 10 kg!

Jag kan nästan höra er sucka och tänka… Amen bara för att jag inte går på bio eller storhandlar så kommer jag väl för f*n inte till Afrika/Australien… you name it! Det är sant… det räcker inte med det är en riktigt bra början!
Många bäckar små 😉

Vid varje födelsedag så önskar vi oss alltid bara pengar eller presentkort = extra bidrag till resa!

Däremot så är nog det viktigaste och mest betydande för att få råd att göra dom resorna vi gör, att man vet hur man kan få ner priset på resorna och upplevelserna och där är vi proffs och det är alla dom tipsen som kommer att listas i kategorin Res Billigare! 

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply