Handla Oliver i Grekland!

Jag trodde att det var klart som det där berömda korvspadet eller hur man nu säger det – att alla visste om att när man ska handla på sig saker hem så är det Oliver och Olivolja som gäller när man besökt Grekland. Tydligen så är det inte så självklart att Grekland är tokkända för sina oliver?!

olives

Förutom sandaler så köpte vi med oss oliver och olivolja hem. En kommentar som vi fick höra när vi kom hem var… varför handlar ni sådant där som ni kan köpa här hemma?
Det finns faktiskt ett väldigt enkelt svar på den frågan tro det eller ej, nämligen att det är STOR skillnad på oliverna som man köper här i affären och de som man köper i Grekland. Även de som kommer hit som import från Grekland smakar väldigt annorlunda jämfört med de oliver som man köper när man befinner sig på plats!

olives

Det roliga är att varken Mini eller jag var så förtjusta i oliver för ett par år sedan och under en resa till Grekland så fick vi oliver i en sallad och istället för att pilla bort dom så smakade vi och det ångrar vi inte idag… Oliver är ju så goda!
Och det är också skillnad på olivolja och olivolja. De som vi köpte med oss från Grekland smakar ju så himla mycket mer!!!!

olives

olives

Ett tips är att ni kan handla oliver och olivolja till era nära och kära och till er själva förstås. Sallader blir galet mycket godare med prima råvaror. Ett annat plus är att det är mycket billigare att köpa olivolja i Grekland jämfört med Sverige.

3 comments

  1. Jag shippade faktiskt hem olivolja och 10 kilo apelsiner från Mallorca när jag pluggade där förra året. Det var säsong och blev väldigt billigt att beställa en låda som kunde skickas utomlands, så det blev en perfekt överraskning till mamma och pappa :)

    Reply
  2. Det var inte helt självklart för mig! :P

    Reply
  3. Mums, jag älskar Kalamata oliver.=)

    Reply

Leave a reply