I morgon, i kväll, de och dem – ge plats åt Mini!

En riktigt glad nyhet är att Mini också kommer att börja skriva inlägg. Jag känner att jag ibland inte har riktigt energi kvar efter en lång dag i skolan att komma hem och skriva inlägg. Det var Minis egna förslag att “nog kan han väl också skriva?!” och visst kan han det! Jag tycker bara att det är roligt för då kommer jag få lite avlastning och kan koncentrera mig på studierna utan att sidan för den sakens skull blir lidande.
Hur ofta får vi se men jag tycker att det är jättekul!!!!

Vi vill ju så gärna fortsätta att uppdatera sidan dagligen och inte tappa det eftersom vi varit noga med det i flera år nu!

Jag håller för närvarande på att plugga inför en tenta som vi ska ha på fredag.
– Men Annika, skrev du inte en tenta nyss?
– Jo för två veckor sen men nu är det dags för nästa *puh*

Jag har lärt mig att jag inte kan skriva alls! Tydligen så finns det bevisat i arkivet på denna hemsida att jag är värdelös journalistiskt… imorgon skriver man i morgon, ikväll ska skrivas i kväll och så vidare. Ajdå… jag har alltid skrivit ihop det 🙂
Jag ska nu också få in de och dem på rätt ställe för det heter visst inte dom. Aja det kommer jag faktiskt inte vara så noga med här på sidan men det är viktigt att kunna inför tentan. De och dem kan kännas så pretentiöst för en som alltid skrivit dom. Ett tips på när man ska använda de och när man ska skriva dem är:
De skriver man där man kan skriva jag, han eller du.
Dem skriver man där man kan skriva mig, honom, dig. Jodå jag lär mig 🙂
Jag är nyfiken som en apa och suger åt mig all kunskap jag kan! Och på tal om nyfikna apor… en apa på Tropikariet var väldigt nyfiken på vad jag höll på med 🙂
tropikariethbg

 

6 comments

 1. Åh, jag hoppas att hans första inlägg kommer att handla om den bit asfalt jag så generöst skänkte honom!!

  Sv: Fjant hälsar och tackar!!

  Reply
 2. De och dem hade jag väldigt svårt för tidigare, men nu har koll på det. Jag lärde mig det genom att tänka att de passar in där vi passar in och dem passar in där oss passar in. :-) Imorgon och ikväll skriver jag som jag gör, haha. Ingen har ens påpekat det. Någonsin. Inte i skolan på gamla svensklektioner eller nåt sånt ens... Är chockad! Och trots att jag litar på att du har rätt så kan jag inte släppa att i morgon och i kväll känns lite som särskrivning...

  Reply
 3. Vad skoj att han också ska skriva lite här och hoppas det går bra med tentapluggandet :)

  Reply
 4. Man kan oxå jämföra de och dem med they och them. Lustigt nog förstår många bättre på engelska ;)

  Reply
 5. Älskar apor..härliga små djur...:)

  Reply
 6. Hoppas tentan går bra. Gud så söt apa.

  Reply

Leave a reply