Internet är inte en fluga – det är 2012 – Skärpning Hotell!

En sak som har stört oss mycket är hur hotellen världen över tar betalt för Internet och WIFI. Om man betalar flera hundra för att sova en natt på ett hotell så ska man ju inte behöva betala en hundralapp till bara för att kunna läsa sina mail (eller blogga).
Mig veteligen så har alla hotellen ändå samma månadskostnad oavsett hur mycket Internet används. Visst… om man inte har egen dator med sig och behöver låna hotellets dator, då känns det ok att betala en “symbolisk” summa för att använda Internet men inte om man har sin egna dator.
I de fall då Internet kostar, brukar Mini och jag ge oss ut på stan med datorn i väskan. Det finns alltid något fik som erbjuder Internet “gratis” när man fikar där! Detta gäller bland annat Starbucks 😉
************************************************************************************************
Det störigaste är dock där det står på hotellets hemsida att de erbjuder gratis WIFI och när man väl kommer dit så säger de att man har 15 minuter gratis dagligen och annars får man betala en smärre förmögenhet!
Detta hände oss i Sydafrika i Johannesburg. Vi kom till ett Protea Hotell och jag frågade om koden till WIFI. Tjejen i receptionen gav oss information om att vi fick använda nätet 15 minuter dagligen. Glöm det sa jag! Jag hänvisade till hemsidan där det stod att vi skulle ha gratis WIFI och efter mycket om och men fick jag prata med chefen!
Hennes idé var att vi skulle använda Internet så mycket vi ville och sedan skulle vi få en slutfaktura som var rabatterad… Glöm det sa jag igen!
För att inte skriva i all evighet så slutade det med att vi fick gratis WIFI… Obegränsat!
Hahahaha här sitter Mini och “jobbar” för glatta livet på vårt gratis WIFI! En påse ostbågar också… något från “hemma” 😉

Med detta inlägg vill vi säga Fy skäms hotellen som tar betalt för Internet… det är 2012, inse att Internet är här för att stanna och inte en tillfällig fluga!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply