Internet På Kryssningar!

Vi har fått ganska så många frågor gällande hur det fungerar med Internet när man är på kryssning och det fungerar oftast bra. Ibland kan det bli lite störningar när man befinner sig mitt ute i ingenstans mellan öar eller länder men annars brukar det gå bra!
Nu är vi i Sverige väldigt bortskämda med snabbt Internet och det är inte lika snabbt på en kryssning… dels så är det via satellit och dels så är Internet sällan så snabbt vart man än befinner sig som det är i Sverige.

Nackdelen med Internet på kryssning är att det är dyrt. Man kan köpa lite olika paket för att få ner priset men man betalar alltid per använd minut. Detta gör att man ofta blir stressad när man kopplar upp sig på nätet och vi brukar alltid förbereda allting i ett word- dokument och sedan kopplar vi upp oss och klistrar in det vi vill, någonting som gör att man inte behöver vara uppkopplad lika länge och därmed blir det billigare!

I nästan alla hamnar man kommer till finns dock oftast trådlöst Internet gratis i ankomsthallen. Om man inte har bråttom med att gå ut på nätet så kan man vänta tills man kommer i hamn och använda deras WiFi eller så kan man ta datorn med sig och sätta sig på ett mysigt fik någonstans som har gratis WiFi 😉

På bilden sitter jag i en ankomsthall och kollar mailen… helt gratis 😉
kryssning

11 comments

 1. Vi ska på kryssning om en månad, då får vi väl erfara dyrt internet;)

  Reply
 2. Och jag som tyckte mitt internet var långsamt...

  Reply
 3. Vilka fin bild på dig;)

  Reply
 4. Då får man ta tillfället i akt eftersom det är så dyrt.

  Reply
 5. Visste inte vi hade så bra internet i Sverige

  Reply
 6. Är det så dyrt?

  Reply
 7. Usch att det är så dyrt.

  Reply
 8. Kan förstå att det kostar när man är mitt ute i havet.

  Reply
 9. Innan levde vi utan internet, tänka sig.

  Reply
 10. Smart att förbereda allt innan! Kram!

  Reply
 11. Vi blir mer och mer beroende av internet. Mannen bredvid ville ha WiFi på hotellet i Spanien för att kunna serva sina kunder. Själv tog jag bloggpaus....

  Reply

Leave a reply