Jaycee Dugard – A Stolen Life!

Jaycee blev kidnappad som 11 åring och hölls fången i 18 år. 18 år… det är en OFANTLIGT LÅNG TID att leva i någon annans våld och vara borta från sin familj.

Jag lyssnade på ljudboken och den var skrämmande! Hon berättar väldigt mycket och öppet om hur hon hade det när hon var fånge. Hon födde 2 barn på tomten under sin period som fånge och det tog 18 år innan hon återförenades med sin mamma och syster igen!
Det är beundransvärt vad en människa kan genomgå och ändå komma ur det och göra någonting bra av sitt liv!
Det får en att reflektera en gång extra innan man gnäller över sina i-landsproblem och beklagar sig över orättvisor… som alltid finns det de människor som har det värre!

Efter att ha lyssnat på ljudboken (där författaren själv läst in den) så kollade jag på en dokumentär om Jaycee som jag hittade på Youtube.

Det värsta är att samhället inte gjorde någonting. Hennes kidnappare var dömd för sexbrott sedan tidigare och han hade hela 60 besök av sin övervakare. Vid ett tillfälle ringde också en granne och sa att hon hade sett barn på tomten… INGEN KOM DIT OCH KOLLADE!

 

http://www.youtube.com/watch?v=6ificFSADaY&feature=related

Idag har denna magiska människa startat en fond där man kan donera pengar och med detta, hjälpa andra familjer och offer för kidnappning. Ett sätt är att köpa ett halsband föreställandes en liten kotte i silver… jag kommer nog att skaffa en sådan kotte och ha bredvid halsbandet jag har på mig alltid!

En bok som absolut är värd att lyssna på eller läsa!

 

8 comments

 1. Jag brukar inte vara så mycket för biografier, men den här skulle jag faktiskt vilja läsa! Läste många artiklar om henne när hon hittades, och det är verkligen hemskt att inte mer gjordes för att kolla upp det här paret.

  Reply
 2. usch va hemskt!

  Reply
 3. Den måste jag läsa! tack för tipset!

  Reply
 4. Usch vad hemskt.. 18 år??
  Skönt att hon kunnat ta sig igenom det här iaf.

  Reply
 5. Låter mycket hemskt och intressant! Kotten var jättefin!

  Reply
 6. Den där vill jag verkligen läsa.

  Reply
 7. Men fyfan vad hemskt!

  Reply
 8. Men helt sjukt! Måste läsa!

  Reply

Leave a reply