Kaffe + Aten = ???

Frappe-Athens

Tyvärr så betyder en “kaffe med lite mjölk” i Aten oftast en kall kaffe (Frappe) som bokstavligt talat bubblar som om den har en brustablett i sig. Meningen är att man ska blanda runt kaffet med sugröret, ta en klunk och sedan vänta en stund. Tydligen så kan man ta flera timmar på sig att dricka sin Frappe. Om man inte är noga med att påpeka att man vill ha HOT COFFEE så får man en sådan kall rackare!

För en riktig “barista” som behöver sin kaffedos påfylld under dagen så är det avgörande att hitta var det serveras gott kaffe ganska snabbt.
Gott kaffe för oss innefattar STARKT kaffe med en skvätt mjölk.
Självklart är Starbucks favoriten på många ställen eftersom vi lärt oss vad vi ska beställa för att få det perfekta kaffet. En Venti Americana med en extra shot av espresso och lite mjölk ger Annika energi för ett par timmar till 🙂
Däremot så är det ultimata att hitta ett grekiskt ställe som serverar kaffe som är gott och inte behöva betala 40:-SEK för en kopp kaffe (som en Venti Americana kostar på Starbucks i Aten). Och dessutom känns det bättre att gynna en lokal handlare framför en gigantisk amerikansk kedja även om jag ÄLSKAR Starbucks!
Starbucks

Tyvärr så blev det mestadels Starbucks som fick servera oss kaffe för efter att vi fått kalla rackare trots att vi varit (enligt oss) tydliga med att vi ville ha varmt kaffe så gav vi upp 🙂
Coffe-AthensSå tyvärr rekommenderar vi Starbucks när man handlar sitt kaffe i Aten 🙂

7 comments

 1. Jag är ingen kaffedrickare, men islatte däremot gillar jag :)

  Reply
 2. Jag förstår er! Kaffe ska drickas varmt!!

  Reply
 3. Jag tycker faktiskt islatte kan vara riktigt gott ibland när det är varmt.=) Fast oftast vill jag iofs ha vanligt klassiskt varmt kaffe.

  Reply
 4. Jag har inte gillat kaffe så mkt men mer och mer gillar jag cafe latte :)
  Har testat starbucks några gånger och en gång köpte jag en så god kaffe med vit choklad! mums!

  Reply
 5. Knaggligare ju inte kaffe så för mig spelar det ingen roll

  Reply
 6. Jag gillar ju inte kaffe.... Så skulle det stå.

  Reply
 7. Jag gillar kallt kaffe

  Reply

Leave a reply