kiss under the mistletoe

Såhär i juletider så går det inte att undvika att se hur julfilm efter julfilm har en mistel över dörren och att kvinna efter kvinna blir kysst när hon står under den.
Jag vet inte varför den traditionen inte nått Sverige för jag gillar det… en anledning till för att kunna pussas kan ju aldrig vara fel 😉

kiss under the mistletoe
Tydligen så står växten för fertilitet och legenden säger att Balder blev mördad av en pil som var tillverkad av en mistel. Frigga grät tårar i form av vita bär och Balder uppstod från de döda. Frigga välsignade då plantan och lovade att kyssa alla som kom under den.
Jag har år efter år sagt att jag vill ha en mistel hängandes hemma men det har aldrig blivit av och jag har heller inte haft koll på hur en mistel ser ut men nu vet jag för jag sprang på en i USA förra året 🙂
Hoppas att denna tradition växer och blir större i Sverige också 😉

kiss under the mistletoe

2 comments

  1. Gillar med den traditionen. ..får nog fixa en till nästa år! God fortsättning

    Reply
  2. Just det ja - jag skulle ju pierca naveln och hänga en mistel där!!

    God fortsättning!!

    Reply

Leave a reply