Klåfingriga apor i Världen

Att många turister matar aporna är nog ingen nyhet för många. Även om det oftast är förbjudet att mata dem så verkar det som att turisterna helt enkelt inte kan motstå att ge sötnosarna mat. Det som många inte tänker på är att, genom att mata aporna, så hjälper man inte dem utan tvärt om. För det första så kan de inte äta mycket av de sakerna som de får. Jag har sett många ge apor choklad och det tillhör inte deras naturliga kost så det kan vara direkt farligt att ge dem det. En annan sak är att aporna till slut blir för tama och förväntar sig att få mat från människor, någonting som i sin tur gör dem allt mer aggressiva.
Detta var väldigt tydligt bland aporna uppe på Gibraltar-klippan. Jag hade till och med en apa som hoppade upp på mig när jag stod med ryggen vänd mot den och då är det en vild apa!

I Sydafrika har vakterna i området runt Kaphalvön och Kapstaden utrustats med paintballpistoler för att hålla aggressiva apor på plats. Detta gör att många apor blir skjutna och skadade och varför? För att vi människor gör dem tama genom att mata dom!!!!

Vi såg till och med en skylt i Sydafrika där det stod “you feed them – we shoot them”. På Gibraltar är det 4000 pund i böter ifall man blir tagen med att mata aporna så det känns som att länderna i sig tar sitt ansvar och det är dags för oss turister att ta vårt ansvar och sluta mata aporna – hur söta dem än är!

Klåfingriga apor i Världen

Leave a reply