Galningen Spike!

Av någon anledning har det inte funnits något utrymme för vårt saltvattensakvarium på bloggen och jag blev själv förvånad när jag snackade med Ella och hon påpekade att hon inte visste om att vi hade ett (och vi har haft det i över 1 år nu).
Samtliga fiskar, sniglar, eremiter och allt levande har självklar namn och paradnumret i akvariet heter Spike och är en Porcupine Pufferfish = Igelkotts- blåsfisk! Dom som säger att en fisk inte kan vara ett husdjur har inte mött Spike. Han är utan tvekan den största ligist som någonsin bott på Paradisvägen och alla som träffat honom kan styrka detta. Hans hjärna är programmerad 100% på mat och han äter som en riktig slarver… inga försiktiga tuggor här inte, nej han slaktar allt i sin väg!
Han växer som ogräs och när han flyttade in till oss var han inte mer än 2 cm så killen i djuraffären trodde inte att han skulle överleva… men självklart gjorde han det 😉

Ibland är han så uppblåst (hahahaha):

Fokus… svälja musslan hel:

Inte ett dugg brydd över att en mussla om dagen gör en tjock om magen… kolla kulan på magen 😉

För att få sin mat spottar han vatten på oss… så sött!

http://youtu.be/p180op4em0Q

12 comments

 1. Men hallå, jag var ju hos er vid alla hjärtans dag, varför fick jag inte leka med honom då? Jag har inget minne alls av ert akvarium! Fy på er!

  Reply
 2. Ps. Det är riktigt illa att jag inte har varit hos er sedan alla hjärtans dag. Vi borde spika en dag i månaden då vi alltid ses. Så det så.

  Reply
 3. Haha det var allt en väldresserad firre! ;) Jag tycker det är jättehäftigt att ni har ett saltvattensakvarium, de fiskarna är så mycket finare och roligare än "vanliga" fiskar :)

  Reply
 4. Han är en liten galning som gör allt för matens skull;)

  Reply
 5. Såna fina bilder av en härligt galen fisk!

  Reply
 6. Jag hade akvarium en gång.

  Det gick inte alls bra! :P

  Reply
 7. Gud va häftigt att ha ett sånt hemma!

  Reply
 8. Vilken fisk :)

  Reply
 9. Vilken häftig fisk.=)

  Reply
 10. haha härlig fisk!

  Reply
 11. Ja en liten matgalning det är han.

  Reply
 12. Häftigt med ett saltvattensakvarium och Spike var ju för söt o rolig! ^^

  Reply

Leave a reply