Köpa Djur I Djuraffären!

I Sveriges djuraffärer så kan man ofta köpa fåglar, hamstrar, marsvin, fiskar och andra smådjur men man kan ABSOLUT inte köpa en hund i en djuraffär. I USA kan man köpa även hundar i djuraffärer (självklart kan man göra det i flera länder men eftersom vi såg detta i USA så har vi valt att ha just USA som tema).
Vi var inne i flertalet djuraffärer men vi har valt att i detta inlägg visa bilder från en riktigt “fancy” affär i South Beach, Miami.Det finns en hel vägg med foton på kändisar som har handlat sina “furry friends” här och visst är affären väldigt ren och fin. Men, med betoning på MEN är inte detta djurplågeri?
Vaplarna har varsin glasbur som de bor i och den är intredd med rosa pappersflisor för att se bättre ut?!
Vi tycker inte att detta är ok! Hundar ska bo hos en uppfödare i hemmamiljö innan de flyttar in till sin ägare istället för att bo i en affär där ägaren låser dörren på kvällen och går hem och lämnar valparna helt ensamma över natten.

Vad säger ni? Vill ni att vi ska börja sälja hundar och katter i butiker i Sverige?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

One comment

  1. hej!
    jag lånade dina bilder och gjorde ett collage för ett inlägg om den äckliga idén att sälja djur på det här sättet. jag länkade till din blogg för att själv inte ta åt mig äran för bilderna :)
    om du vill att jag tar bort bilderna, så gör jag det utan protester.

    /bela

    Reply

Leave a reply