Kött, Kött och mera kött ;)

Idag har vi ätit fläskfilé och det var riktigt gott. Vi har faktiskt saknat kött lite även om den vegetariska månaden gått mycket mer smärtfritt mot vad vi hade förväntat oss.
Så vilka fördelar och vilka nackdelar har vi märkt av att äta vegetariskt i en månad? Självklart vet vi inte om allting har med den vegetariska kosten i sig att göra utan det blir en generell utvärdering över hur vi mått under denna månad!
+ Vi har varit lite piggare på morgonarna och gått upp tidigare än vanligt även på helgerna!
+ Man blir inte lika “tungt” mätt när man har ätit. När man äter kött så får man en mer tung mättnad mot vegetarisk kost.
+ Samvetet är rent som snö… det sägs ju att “en person som äter kött och som kallar sig djurvän är samma sak som att en kanibal kallar sig för filantrop”. Jag har länge sagt att jag önskar att jag hade varit vegetarian med tanke på djuren och djurhållningen men samtidigt så är jag egoist och vill inte missunna mig livets goda!
– Plånboken har minskat i vikt… vegetariska produkter är dyrare än kött!
– Vanan av att äta kött har ibland gjort att man inte vet vad man ska tillaga för mat när det gäller vegetarisk kost.
– Alla andra runt omkring oss har ätit kött och vi har suttit med våra sorgliga (har det känts som då) quorn- produkter 😉
Februari månad har varit väldigt lärorikt… vi kan varmt rekommendera att fler testar att äta vegetariskt. Det behöver ju inte vara så drastiskt som en hel månad men att äta vegetariskt regelbundet är bevisligen bra för kroppen!
Men kött är ack så gott 😉

Vidare så har vi kommit fram till att vi inte enbart kan visa inlägg från den senaste resan för det blir så intensivt med det och min syster har påpekat att allting på bloggen handlar om det! Vi kommer att varva reseinläggen från olika resor och inte enbart hålla oss till den senaste (även om den fortfarande kommer att vara den dominerande)!

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply