Lantlolla I Stora Staden?!

Vanligtvis så ÄLSKAR jag storstäder och jag gillar allt myller av folk som springer åt olika håll likt myror i en myrstack. Den enda gången som detta tempo inte tilltalar mig är när jag befinner mig under tidspress och dessutom är själv.
Igår var första skoldagen och tunnelbanan i Stockholm är inte nådig… den som har vassast armbågar kommer med tåget helt enkelt och tyvärr tillhör jag den kategori vars armbågar inte har en vass ådra i sig.

Men på något vänster så lyckades jag tråckla på mig på tåget och sedan när jag gick till skolan med min kaffe så förvånades jag över hur fort alla gick. Ingen stannade ens på rött för att gå över ett övergångsställe (nej jag är inte 100 år gammal utan detta är bara ett exempel).

Jag trodde att detta var ett typiskt Stockholmsfenomen men när jag tänker efter så är min syster likadan. Hon behärskar inte konsten att gå lungt utan måste alltid småspringa!

Första skoldagen gick bra men ack så trött jag var i huvudet när vi åkte hem! Resten av veckan blir jobb och pluggande och förhoppningsvis hinner jag sortera lite foton också från resan!

En äkta lantlolla i Peruansk outfit. Jag har inte gått upp 200 kg i vikt utan jag har jacka och full mundering på mig undertill 😉
peru

 

13 comments

 1. Jag går också rätt så snabbt men stress runt mig bland människor är jag inte glad över..
  Bor du i Stockholm på vardagar nu när du pluggar?

  Reply
 2. Om det är något som är trist med Stockholm så är det tempot....
  Om ett tag springer du också omkring, varje år efter semestern så bestämmer jag mig för att i år ska jag inte stressa. Men storstadspulsen suger tag i en redan efter ett par dagar.

  Reply
 3. Haha då ska du se mig gå ;) Alla klagar på att jag går för snabbt så jag hade passat perfekt i Stockholm! Haha lycka till med allt nu! Kram fina du!

  Reply
 4. Det måste vara lite stockholmare i mig också, för jag går väldigt fort :P

  Reply
 5. Jobbigt med sådant temop om man själv inte gillar det eller orkar med det. Men skönt att första
  skoldagen gick bra :)

  Reply
 6. Ja jag skulle nog passa in i Stockholms tempo.

  Reply
 7. Har aldrig tänkt på det men det stämmer.

  Reply
 8. Wow vilken bild

  Reply
 9. Där passar inte jag in.

  Reply
 10. Usch är det så såväl inte jag bo där.

  Reply
 11. är inte så förtjust i sthlm :)

  Reply
 12. Jo jag känner igen det där.. Jag är uppvuxen här i Stockholm och väldigt van vid det, så jag känner nog mest av det när jag åker till en lugnare stad/ställe :)

  Reply
 13. Haha, älskade Stockholm! :D Det med tunnelbanan märker jag mest av då jag ska till skolan i rusningstid, för alla andra verkar liksom vara på väg till exakt samma hållplats (tekniska högskolan). Annars brukar man oftast kunna klämma in sig ändå. Men mitt på-väg-till-skolan-tips-i-rusningstid är: gå till mitten av plattformen och se till att ställa dig långt fram redan innan tåget kommer in. Då brukar det gå bra. :)

  Reply

Leave a reply