Lite mer om vårt hem och område!

Vi bor som sagt på Flamingo Country Club och området är bestående av flera olika resort. Som boende på resortet har man tillgång till samtliga resort och deras pooler. Det finns flera restauranger, affärer och faciliteter som man också har tillgång till. Nyligen har det öppnat en större mataffär där priserna är väldigt överkomliga.

När man kommer till resortet kan man känna sig lite överväldigad över storleken för det är inte något litet område utan en egen liten stad i staden kan man säga. Däremot går det snabbt att lära sig var saker och ting ligger och man känner sig snabbt hemma.

Vissa av de turister som vi träffat på området väljer att hålla sig där under hela sin vistelse och möjligtvis ta någon utflykt (arrangörer finns på plats) medan andra inklusive oss väljer att pendla fram och tillbaka för att uppleva hela Bodrum och mer därtill.

Det går bussar härifrån till Bodrum och andra städer och det går ganska smidigt att ta sig fram via Dolmus (deras lokalbussar). Det man ska tänka på är att man är ute i god tid och gärna åker lite tidigare ifall man har någonting planerat för bussarna använder sig av så kallad Jamaicansk tid vilket betyder att de kommer lite sent ibland.

Det bekvämaste och enklaste sättet är nog att hyra bil eller motorcykel men om man inte har så bråttom så är det ett riktigt bra och billigt sätt att ta sig runt på med en så kallad Dolmus.

Det bästa med detta ställe är att man känner sig säker. Vi travar runt med datorer under armarna sent på kvällarna och det känns säkert. Det finns vakter utplacerade vid de olika resorten och jag kan ärligt säga att detta är första gången som jag gått med på att sova med öppen balkong (bortsett från kryssning). Det är en form av lyx som man ofta glömmer, det där med att känna sig trygg när man är på semester!

 

16 comments

 1. Det ser väldigt fint ut =)

  Reply
 2. Underbar solnedgång!! Tusen tack för komplimangen! :D

  Reply
 3. Det är verkligen vackert där. Måste nog ta en resa dit.

  Reply
 4. Vad fint där är

  Reply
 5. Wow ni har det verkligen bra

  Reply
 6. Ni njuter verkligen va livet

  Reply
 7. Var har ni Morris

  Reply
 8. Ett helt underbart ställe ni är på

  Reply
 9. Ser himmelskt ut

  Reply
 10. Wow ni har verkligen hittat paradiset.

  Reply
 11. Ni har hamnat på ett fint ställe

  Reply
 12. Kul att ni har med er föräldrarna till detta underbara ställe

  Reply
 13. Jag följer vanligtvis ingen blogg men gillar er som tusan

  Reply
 14. Fick er sida av Molly och måste säga jag gillar det ni skriver om

  Reply
 15. Verkar vara ett helt underbart ställe! :)

  Reply
 16. Jättefin solnedgång! :)

  Reply

Leave a reply