Marathon om Marathon!

Mini är väldigt duktig och är ofta ute och springer. Tyvärr har hans entusiasm ännu inte smittat av sig på mig men en vacker dag kanske jag också kan motivera mig till att bli mer aktiv. Jag cyklar faktiskt till jobbet (tar 5 minuter).
Om vi någon gång skulle bli så aktiva så maraton kommer på tal så kommer vi säkert att bli helt maniska när det gäller det. Och det kommer säkert inte att bli inom det närmsta åren med tanke på att ett maraton är över 4 mil?!
Men bara för att vi inte är aspiranter i nuläget så finns det en hel del maraton runt om i världen som kan vara spännande att spana in eller delta i. Om ni klickar på namnen så kommer ni till de olika maratonens hemsidor!

New York Marathon  Världens mest berömda! Finns plats för 38 000 deltagare och cirka 150 000 ansöker varje år.
Stockholm Marathon – Eftersom vi är i Sverige så måste självklart Stockholm Marathon vara med på listan! Dessutom är detta ett väldigt välrenommerat Maraton.
Honolulu Marathon – Detta är ett av världens största maraton. Extra populärt bland Japaner av någon anledning. Rekordet hålls av Jimmy Muindi från Kenya som sprang på 2 timmar, 11 minuter och 12 sekunder = galet fort!
Madrid Marathon – Under detta Marathon måste man vara beredd på att det handlar om uthållighet mer än hastighet då loppet är fullt av upp och ner backar. Eftersom detta är ett stort jippo så bjuds det på konserter så det är roligt att bara vara åskådare här!
Dubai Marathon – Detta är en riktig nykomling och man springer i en loop. Om man vet att man är snabb och klarar ett maraton så är detta det man ska satsa på. De 10 första som kommer i mål vinner upp emot 250 000 USD så det gäller att springa för livet!
Rotterdam Marathon – Detta maraton är också en folkfest i Nederländerna med många åskådare. För barnen finns också ett speciellt lopp som de kan delta i.
Mumbai Marathon – Indiens största maraton där man springer både på land och i vatten. Man springer mycket längst med kusten och passerar många fina tempel = ett annorlunda sätt att utforska staden på.
Tokyo Marathon – Här springer man mitt i Tokyo och platserna lottas ut eftersom det är så väldigt många sökanden.
Paris Marathon – Här får alla som kommer i mål diplom och medalj och loppet går längst med många av Paris sevärdheter.
London Marathon – Utöver ett ständigt växande maraton hålls det även utställningar för alla som är intresserade av löpning och fitness några dagar innan.
Berlin Marathon – Till skillnad från andra maraton där man endast springer finns här också möjlighet att åka banan på inlines. Man springer genom Berlin och banan är känd som en av de snabbaste i världen!

Tänk på att ansöka om plats väldigt lång tid i förväg för dessa är väldigt populära så det  gäller att man är ute i god tid för att kunna få en plats! Man kan oftast ansöka 6 månader i förväg och ett tips är att ansöka så fort man bara kan när man kollat upp vilket maraton man är intresserad av.
För vår del hade det nog inte kunnat bli någonting annat än Berlin maraton på inlines och jag tror inte ens att det hade gått 🙂

Fotografen Paul Hansen sa till mig en gång att ha en bild som inte har med inlägget att göra är värre än att inte ha en bild alls. Eller samma sak när det gäller den klassiska “bilden har ingenting med texten att göra” då kan man ju likväl skriva att texten inte har med bilden att göra. Och eftersom Mini och jag aldrig har deltagit i ett maraton eller fotat ett maraton heller för den delen så blir detta ett bildlöst inlägg 🙂

9 comments

 1. Roligt att veta lite om olika maraton som finns runtom i världen. :)

  Sv: Det vore roligt om du skrev hur syrensaften blev för dig, när den är klar. :)

  Reply
 2. va!? inte smittat av sig ÄN!? Ni hade ju kunnat ha värsta löpardejterna :D jogga lugnt i det fina vädret, stanna och kolla på fina utsikter eller äta glass på vägen ;)

  Reply
 3. Jag har aldrig hittat någon rolig träningsform men kanske en vacker dag;)

  Reply
 4. Nja inget för mig

  Reply
 5. Jag har som ett mål i livet att jag någon gång ska orka jogga/springa i 30 minuter utan att stanna, vilket just nu känns väldigt stort med tanke på hur otränad jag är och med tanke på att då jag väl kom igång med löpbandet fick ont i knäna. Men löser jag väl knäproblemet och börjar springa regelbundet så kanske maraton inte är helt out of the question i framtiden. En gång åtminstone... :-)

  Reply
 6. Jag gillar inte sport överlag.

  Reply
 7. Jag ska springa maraton en dag!

  Reply
 8. Jag vet inte varför utsätta sig för denna pina

  Reply
 9. Tja Why not?

  Reply

Leave a reply